Négy értékálló óra, ami kiemel a tömegből

Egy minőségi karóra akkor igazán jó választás, ha tökéletesen illik a személyiségedhez. Mutatunk négyet, amelyek kitűnő kiindulópontok a böngészéshez.

Nem az a kérdés, hord-e órát a férfi, hanem az, hogy milyet – hangzik az óraügyekben (is) profi stylist, Kovács Orsi sommás megállapítása.

A szikár férfiember nem igazán ragaszkodik a tárgyaihoz, jellemzően nem köti hozzájuk érzelmi kapcsolat, két kivétel mégis van: az autók, és az órák. Autókról elég sűrűn írunk, úgyhogy most maradjunk az óráknál, amelyekről kevesebbet beszélünk a hétköznapokban, éppen ezért nehezebben megfogható, hogyan töltik be a szerepüket.

Egy jó óra nyilván figyelemfelkeltő, információkat ad a tulajdonosáról anélkül, hogy az megszólalna, meghatározza a stílusát, a társadalmi státuszát.

Komoly felelősség tehát órát választani, nem csak annyi, hogy megveszünk valamit, ami drága, és épp megtetszett. A minőségi órák mögött több száz év munka, tapasztalat, aprólékos fejlesztések állnak, ráadásul kézműves termékek, amihez sosem fognak felnőni az ipari mennyiségben előállított társaik, egyszerűen nem lesz mögöttük történelem, hagyományok, nem árulkodnak olyan gondosságról, mint…

mint például amelyeket most mi is bemutatunk nektek. Segítünk megérteni, pontosan miben is áll a minőségi órák különlegessége, egyúttal bemutatunk négy típust, amelyek között szinte biztosan megtaláljátok a leendő órátokat.

Rome 7134-5

A Zeppelin rendkívül jó ár-érték arányú minőségi órákat kínál, ez az a kategória, ahová gond nélkül beszállhatsz, mégis nagyon jó visszajelzéseket küldhetsz magadról.

A Rome-sorozat órái például a könnyed mediterrán életstílust olvasztják magukba, ami a gondosan kiválasztott színárnyalatok mellett az elegánsan ívelt burkolatban, az enyhén domború számokban, a finom vonalakban nyilvánul meg. Mindezt hangsúlyozza a nemesacél tok, a kristályüveg, és a finom bézs bőrszíj. Valahányszor ránézel, derűs nyugalmat sugároz, és ezt közvetíti rólad a külvilág felé is.

Hindenburg 7088-2

Természetesen a Zeppelin erősen kötődik a repüléshez, azaz mondhatni benne van a génjeiben az általa hordozott életérzés.

Az LZ 129 Hindenburg a művelt, tájékozott utazók csuklójára készült, klasszikus darab, anyaghasználata, és időtálló felér egy műalkotással. A finom keretbe foglalt, Hesalite kristályüveg minden fényviszony mellett jól láthatóvá teszi az antracit színű számlapot, amelyről nem csak az időt olvashatod le, de a dátumot is, és még stoppernek is használhatod.

Flatline 7366-5

Ezeket az órákat egy egész életen át hordhatod, ezért is kell megtalálnod a személyiségedhez tökéletesen illőt.

A Flatline-sorozat éppen a változatossága miatt népszerű, a fenti példány azonnal megragadja a figyelmet, különösen megragadó az újraértelmezett járástartalék-kijelző. Társad lesz a kalandokban is: 5 ATM a vízállósága, amivel 50 méterig még búvárkodhatsz is, ugyanakkor mivel bírja a nyomást, elviheted ejtőernyőzni, vagy síelni a hegyekbe.

100 years - 8672-2

Ezeknél az óráknál hozzáadott érték a hagyomány is, a veretes történelmiségük, a mélyre nyúló gyökereik.

Nem véletlenül alkalmaz klasszikus elemeket a Zeppelin első száz évét ünneplő különkiadás: rozé arany bevonatot, barna bőr szíjat, hozzá passzoló varrattal. Ugyanakkor a szerkezet vízálló, stopper és dátumkijelzés is van benne, ráadásul a centenáriumi sorozat minden egyes darabjának minden mutatóját kiváló minőségű mechanikai alkatrészek mozgatják.

A fenti típusokat végignézve láthatod az órák alapvető karakterét, de tudnod kell, hogy mindegyik sorozaton belül számos variáció létezik – ha egy apróságot másképp látnál a szíjon, ha egy árnyalattal más számlapot szeretnél, ha kicsit eltérő ívű foglalatot akarsz, jó eséllyel megtalálod a számításodat.

Nézd végig alaposan a kínálatot, mindig tartsd szem előtt, milyen értékek fontosak a számodra, milyen a természeted, és csak utána dönts. Nem kell kapkodnod, egy életre szóló döntést hozol meg.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon