#5 Rumos-aszaltgyümölcsös
Hozzávalók:
- 1 üveg vörösbor
- 0,5 dl rum
- 1 db narancs
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg vegyes aszalt gyümölcs (alma, szilva)
- 15 dkg cukor
- 3 szem szegfűszeg
- 1 rúd fahéj
- 1 kávéskanál reszelt gyömbér
Elkészítés: Hámozd meg vastagon a narancsot, a gyümölcshúst pedig szeleteld fel mutatós karikákra! Az aszalt gyümölcsöket öblítsd át hideg vízben! A vörösborhoz add hozzá a cukrot és a fűszereket, majd lassú lángon kezdd el melegíteni, egészen addig, amíg finoman gyöngyözni nem kezd! A keletkező habot szedd le a tetejéről, aztán öntsd bele a rumot, és jöhetnek az aszalt gyümölcsök is! Ha levetted a tűzről, hagyd pihenni legalább fél órát, hogy összeérjenek az ízek!
5/5
