Öt nem mindennapi forraltbor-recept

#5 Rumos-aszaltgyümölcsös

Hozzávalók:

  • 1 üveg vörösbor
  • 0,5 dl rum
  • 1 db narancs
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg vegyes aszalt gyümölcs (alma, szilva)
  • 15 dkg cukor
  • 3 szem szegfűszeg
  • 1 rúd fahéj
  • 1 kávéskanál reszelt gyömbér

Elkészítés: Hámozd meg vastagon a narancsot, a gyümölcshúst pedig szeleteld fel mutatós karikákra! Az aszalt gyümölcsöket öblítsd át hideg vízben! A vörösborhoz add hozzá a cukrot és a fűszereket, majd lassú lángon kezdd el melegíteni, egészen addig, amíg finoman gyöngyözni nem kezd! A keletkező habot szedd le a tetejéről, aztán öntsd bele a rumot, és jöhetnek az aszalt gyümölcsök is! Ha levetted a tűzről, hagyd pihenni legalább fél órát, hogy összeérjenek az ízek!

5/5
Vissza a cikkhez