Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha azt hitted, a Starbucks elindítja a reggeleidet, ezután biztos átértékeled. A Black Insomnia kávé ugyanis még csak most debütált a USA-ban, de már a valaha volt legbivalyabb feketeként emlegetik.

Ugye, te is valahogy így kezded a hétfő reggeled?! 

Akkor jó hír, hogy rád is gondoltak a Black Insomnia kávéval, amely tavaly debütált Dél-Afrikában, most pedig Amerikát is bevette.

Ha lehet hinni a kávé készítőjének, Sean Kristafornak, akkor a cucc komolyan felér egy lórúgással: mindössze 340 gramm kávé úgy 702 milligramm koffeint tartalmaz.

Csak összehasonlításképp, ugyanennyi Starbucksos kávéba 230 milligramm koffein kerül.

A kávécég egyébként már küldött is egy zsák kávét egy svájci székhelyű laboratóriumba, hogy megerősítsék, övék a világ legerősebb feketéje.

A mintákat folyadékkromatográfiával tesztelték (ez amúgy egy vegyületek elválasztására, azonosítására és mennyiségi meghatározására használt eljárás) és a Black Insomnia volt a legerősebb, 17,5 g koffeint tartalmaz kilogrammonként. (Szóval némi csalás azért volt a 702 milligrammos állításban...)

Csak összehasonlításképpen: a világ legerősebb kávéjaként szintén aposztrofált „Death Wish” kávé 13,2, míg a WodFee (a „világ legerősebb kávékeveréke hozzáadott koffeinnel”) 13,8 gramm koffeint tartalmazott a vizsgálat alapján, kilogrammonként.

Ezek mellett egy pörkölt Starbucks kávé mintegy 5 gramm koffein/kilogramm aránnyal meglehetősen sereghajtónak számít.

Az Amazonon állítólag 9 különböző kávéról állítják, hogy a legerősebb a világon, de most a Black Insomniánál bebizonyították, hogy ők a nyerők.

Ezzel együtt arra is felhívták a többi kávékészítő - és forgalmazó figyelmét, hogy ne kezdjenek végeláthatatlan versenybe, hiszen az már komolyan veszélyeztetheti a fogyasztók egészségét...

 

Hát, nehéz ügy... Mi inkább így szeretnénk kezdeni a reggeleket a koffeinmámor helyett!

(via Fox News)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.