Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Lauren Greenfield, díjnyertes filmes és fotós az 1990-es évek eleje óta készít képeket és interjúkat a világ legvagyonosabb embereivel. Később visszatért Los Angelesbe, hogy dokumentálhassa a végtelen materializmus és a gazdagság iránti megszállottság jellemezte kultúrát.

Azóta Greenfield munkája már egészen nemzetközivé vált, aminek során bejárt néhány gigantikus kastélyt, extravagáns éjszakai klubot, látott már 24 karátos arannyal bevont WC-t és ki tudja még mi mindent. És hogy mit sikerült leszűrnie tanulságképpen? Elsősorban azt, hogy

Íme néhány részlet Greenfield Generation Wealth című albumából:

A 49 éves Limo Bob, vagy ahogyan ő nevezi magát, a Limo King. Általában 15 kilónyi aranyat hord magán és azt a szőrmekabátot amit Mike Tyson ajándékozott neki. Egyes limuzinja jakuzzival és kristálycsillárral is fel vannak szerelve. (Chicago, 2008)

A 42 éves Xue Qiwen éppen golfozik az apartmanjában, amelyet kizárólag Versace bútorokkal rendeztek be, hiszen ez a kedvenc márkája. Xue  jelenleg 3 golfklubnak is a tagja, amelyekben a tagsági díj 100 ezer dollár. (Sanghaj, 2005)

A 21 éves Christina épp úton van az esküvőjére, mégpedig Hamupipőke üvegkocsijában, amelyet 6 kicsike fehér póni húz. (Walt Disney World, 2013)

Egy VIP vendég éppen jól mulat egy szombat esti partin a Marquee Club, vagyis Las Vegas egyik legmenőbb éjszakai szórakozóhelyén. (Las Vegas, 2012)

Ilona - aki itt a 4 éves kislányával látható - pulóverét a barátja, Andrey Artyomov készítette a számára, akinek a Walk of Shame nevű divatkollekciója igen népszerű az oligarchák feleségeinek körében. (Moszkva, 2012)

(Lauren Greenfield)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.