Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Hiába szórod a pénzt, mégsem vagy elégedett a ruháiddal? Ahhoz, hogy jól nézzünk ki, nem kell egy vagyont magunkra költeni, viszont fontos, hogy mindig átgondoltan vásárolj.

Jólöltözöttnek lenni nem olyan luxus, amit csak a felső tízezer engedhet meg magának. Persze ha nincs limit a bankkártyán, az sok mindent megkönnyít, de semmire sem garancia. Ha nem akarod az utolsó fillért is ruhákra költeni, viszont szeretnél jól kinézni mindennap, akkor ésszel kell vásárolni. Nem lehetetlen!

Nem kell bedőlni az alacsony árnak

Megállás nélkül veszed az 1500 forintos pólókat, és csodálkozol, hogy két mosás után használhatatlanná válnak? A gyakran viselt alapdarabok esetében a legfontosabb az ár-érték arányt figyelembe venni. Egyszerű matek: ha az 1500 forintos pólót háromszor tudod hordani, az alkalmanként 500 forintba kerül. Ha viszont beruházol egy 6000 forintos megoldásba, ami kibír harminc mosást, máris csak 200 forint az alkalmankénti befektetés.

Persze ne feledjük el, hogy a magasabb ár nem egyenesen arányos a jobb minőséggel! Érdemes csekkolni az anyagot és a varrások pontosságát, mielőtt előkapjuk a bankkártyát.

Csak a márka meg a logók

Manapság kifejezetten trendi óriási – lehetőleg valamilyen, kilencvenes években nagyot ment brand – logóját viselni, de nem biztos, hogy minden megéri az árát, ami márkás. Persze, menő a reklám, jó az imidzs, kell a feeling, de mindig érdemes átgondolni, az adott termék logó nélkül is megállná-e a helyét.

Ne dőlj be a hype-nak

Amikor valami épp nagyon pörög, és folyton szembejön a hirdetés, hajlamosabbak vagyunk elhinni, hogy az adott holmira valóban szükségünk van. Ráadásul egy idő után már nem lep meg az ár, hajlandóbbak vagyunk többet is fizetni. Fontos, hogy ilyen esetekben is hideg fejjel gondolkozz, és csak akkor költs, ha valóban úgy gondolod, megéri az árát a termék!

Nem mind arany, ami akciós

Csak azért, mert leárazás van, nem kell megvenni minden hülyeséget. Ilyenkor érdemes beszerezni a fentebb említett drágább, ám minőségibb pólót, de csak azért megvenni azt a szivárványszínű, spongyabobos pólót, mert olyan jópofa, már nagy hiba volna. Érdemes a leárazások alkalmával különösen észnél lenni, és kellő higgadtsággal hozzáállni a nagy, piros SALE feliratokhoz.

Ne kövesd vakon a trendeket!

A ruhatár okos felépítésénél első a saját stílus és személyiség figyelembe vétele, ezután jön az ehhez passzoló basic gardrób kialakítása – és csak ezeket követi a trendi holmik beszerzése. Nem vagyunk ellene a hétről hétre változó divatnak, de fontos, hogy a helyén tudjuk kezelni!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.