Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A kopaszodás szívás. Ennek ellenére a legtöbb férfi életében eljön a pillanat, amikor gyengülni, ritkulni kezd a haj.

A kopaszodás a legtöbb férfit eléri, és sokaknak okoz frusztrációt. Pedig egy természetes folyamatról van szó, ami ellen ugyan gyógyszerekkel és orvosi beavatkozásokkal lehet tenni, bár ezek nem mindig hatékonyak, és igencsak borsos áruk lehet.

Ha a hajhullás már eljut a menthetetlen szintre, egyet lehet tenni: beleállni a helyzetbe, és borotvát ragadni. Mire érdemes figyelni?

Vin Diesel, Jason Statham és Dwayne Johnson

1. Vállald büszkén!

Szégyenkezésre semmi ok, van, aki kopasz. Például Hollywood keményfiúi, mint például Dwayne Johnson, Jason Statham vagy Vin Diesel. Ha borotválod a fejed, egy lépéssel közelebb kerülsz a filmbeli keményfiúk karakteréhez.

2. Ne gondold túl, ez csak haj!

Elsőre biztosan remegő kézzel nyúlsz a borotva felé. Igen, már nagyon ritkul a séró, amit ide-oda fésüléssel meg különböző sapkákkal már nem lehet takargatni. Ha nincs menekvés, bátran próbáld ki, legrosszabb esetben mi történhet? Várnod kell néhány hetet, hogy visszanőjön, ami még visszanő.

3. Pórusok nyitása és zárása

A borotválkozás alapszabályait itt is érdemes betartani: először meleg víz alatt puhítjuk a bőrt és a szőrt, kitágulnak a pórusok. Borotválkozás után azonban jönnie kell egy hideg vizes körnek is, hogy a kitágult pórusoknak segítsünk bezárulni, végül jöhetnek a borotválkozás utáni kencék.

4. Pár milliméter maradhat

Ha nem célod szép, csillogós kopasz fejjel mászkálni, érdemes pár milliméter hajat meghagyni. Amúgy is vakon végzed a művelet nagyobbik részét, ha a gyakorlatlanság miatt nem lenne tökéletes a végeredmény, könnyebb elmozogni, ha nem teljesen sima hatásra hajtasz.

5. Számítanak a kütyük és kencék

Azok a villanyborotvák, amelyeket a konnektorba dugva használunk, általában erősebbek, így egyenletesebb eredményt hoznak, mint az akkumulátorral vagy elemmel működő testvéreik.

A borotválkozás utáni bőrápolás is nagyon fontos, akár az arcodon használt after shave is megfelel. Fontos, hogy alkohol nélküli legyen, ami kellően hidratálja az érzékeny bőrt.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.