7 menő újhullámos borbélyszalon férfiaknak
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A haj a fontos, nem az ész, a szakáll az új borosta, és még sorolhatnánk pár frappáns okosságot, de a lényeg, hogy az újhullámos borbélyszalonok megérkeztek Magyarországra, azon belül pedig Budapestre. Milyen is egy 2.0-ás borbélyság? Kicsit old szkúl sok régi holmival, borotvapamaccsal, késes beretvával, élezőszíjjal, egy darabka Brooklyn, egy apró időutazás abba a korba, amikor a férfiak viselték a nadrágot, és a nők előtt mindig kinyitották az ajtót.

Barber Shop Budapest

Ami a Szimpla a romkocsmáknak, az a Barber Shop Budapest az újhullámos borbélyságoknak. Ők kezdték meg azt a trendet, aminek egyre több követője van itthon, és ők azok, akik már valóságos lánccá nőtték ki magukat. Négy hely Pesten, és egy hely hamarosan Budán, a Széna téren, vagyis amikor őket ajánljuk, akkor igazából öt helyet értünk alatta. A prototípusnak és anyahajónak számító Dob utcai egységben mindig hatalmas a tömeg, nem véletlenül nyílt mellette egy kissé fapados kávézó, ahol el lehet ütni az időt, de kávét meg egy doboz sört mindegyik üzletben kaphat az ember grátisz. Van webshopjuk is és belépés minden üzletbe csak férfiaknak!

További infó.

Rehab

Ha valami le tudja szorítani a Barber Shopot a képzeletbeli első helyről, az a Rehab. Trendi belső egy még trendibb ruhabolttal deszkás arcoknak, és egy olyan étterem, ami különálló egységként is megállná a helyét. Igazi szanatórium férfiaknak, egy hely, ahol egyszerre lehet enni, inni (remek csapolt sörök vannak), rendbe tenni a szőrzetet, és akár pár kúl cuccal a ruhatárat is fel lehet dobni.

További infó.

Dandy the Barber

Az V. kerületi, Irányi utcai intézmény igazi high end borbélyszalon, ahol urbánus dzsentlemenek tehetik rendbe a külalakjukat. Nagyon adjuk a borbélyok egyenruháját, van itt egy csipetnyi Savile Row, meghintve egy adag budapesti dzsentriséggel. Be lehet dobni egy kávét, és mivel tele vannak kiváló minőségű haj- és szakállápoló cuccokkal, itt a fürdőszobai kelléktáradat is bővítheted.

További infó.

Black Sheep Barber Shop

Kávé és sör itt is van, mint szinte mindegyik hasonló helyen, így nem tikkadsz ki, amíg vársz. A Barber Shop Budapesttel ellentétben ide a barátnődet is elviheted, és együtt fürdőzhettek meg a hatvanas éveket idéző miliőben. Van időpontfoglalás, de az utcáról is be lehet esni, a shopjuk pedig eléggé upgradelt, négy csúcsminőségű brand termékei közül lehet szemezgetni.

További infó.

Hotsy Totsy Budapest

Kurva jó koncepció szerintünk a Hotsy Totsy-é, ugyanis ez egy borbélyság és egy bár egyben. A mindenit, mit kívánhat az ember, mint hogy két finom ital között tegyék rendbe a külalakját? hajat meg szakállt vágatni nem az izgalom netovábbja, de ha közben el lehet kortyolgatni egy gin-tonikot, mindjárt más a leányzó fekvése. A szellemiségért talán a környezet is felelős, a HTB ugyanis a bulinegyed közepén található.

További infó.

Woodhair Man Salon

A Woodhair Manben főleg az a jó, hogy Budán van, itt ugyanis egyelőre kevesebb újhullámos vagányság működik. A Margit körúti üzlet szerintünk az eddigi legszebb borbélyszalon: letisztult, elegáns, maszkulin, nincs túlzsúfolva, jó ránézni is, így megadtuk neki a Player virtuális esztétikai különdíját. Ars poeticájuk szerint a régi idők hangulatát szeretnék megteremteni, amikor a hajvágás még apa és fia közös programja volt.

További infó.

aBorbély

Ez a Nyugati pályaudvar közelében lévő műhely elsősorban barátságos hangulatával fogott meg minket. Ha a Woodhair Man dizájnját dicsértük, akkor az övékét is kell, plusz pirospont a közösségi oldaluk és a blogjuk kezelőjéért, mert igazi inspiratív stílustanácsadóként is működnek. Az aBorbélynak is fontos a vintázs hangulat, igaz férfimenedék szeretnének lenni, ahol a szakáll, bajusz és frizura mellett egy kicsit az ember lelkét is ápolgatják. Vannak sportcsatornák, wifi, előzetesen bejelentkezni nem kell, reggel nyolc és este tíz között vannak nyitva és az áraik az egyik legkedvezőbbek a műfajban.

További infó.

És szerintünk nézd meg ezt is:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.