Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Banksy rekordáron elkelt festménye feldarabolta saját magát hetekkel ezelőtt, ezzel az artprankkel pedig végleg bevonul a történelemkönyvekbe. Később a névtelenségben élő, de komoly Insta-rajongótáborral rendelkező művész megmutatta azt is, hogyan hozta össze, hogy a végül 1,1 millió dollárért elkelt Lány a lufival című alkotása kivégezze magát.

De ez a sztori már lecsengett, most Bansky újabb módot talált arra, hogy tematizálja a közvéleményt. Instagramon tett közzé egy érdekes felhívást, miszerint 2,5 dollárért, azaz nagyjából 700 forintért bárki hazaviheti a legújabb alkotását, csupán annyi a dolga az illetőnek, hogy előtte eltalálja a szobor pontos tömegét.

. I'm raffling one of the boats from Dismaland for £2 at www.choose.love Fully remote controlled, top speed 3 knots, batteries included. Just guess how much it weighs. It's on display at the pop-up Help Refugees shop. 30 Fouberts Place, Carnaby Street, London until competition closes 22nd December.

451k Likes, 5,654 Comments - Banksy (@banksy) on Instagram: ". I'm raffling one of the boats from Dismaland for £2 at www.choose.love Fully remote controlled,..."

Az akció december 22-ig tart, eddig lehet tippelni. A szobor egyébként egy emberekkel megrakott (távirányítós) hajót ábrázol, és bár a befolyt 2,5 dollárral nem fogja Bansky megváltani a világot, a termék arról a choose.love weboldalról van, amely minden egyes vásárlással támogatja a menekülteket – ha ugyanis valaki vesz egy táskát, egy bakancsot vagy egy kabátot az oldalról, akkor a Choose Love egyúttal egy menekültnek is eljuttat egyet. Így Bansky akciója kiváló reklámlehetőség nekik, hiszen csak ezt a posztot már több mint 450 ezren kedvelték 3 nap alatt.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.