Ezer dollár egy bägelért New Yorkban? 23 ezer dollár egy sárgadinnyéért Japánban? Összegyűjtöttünk tíz meghökkentően drága fogást a toplistáról, amit csak a leggazdagabbak engedhetnek meg maguknak.
Berco's Popcorn, Chicago // Billion Dollar Popcorn
Ár: 250 dollár/pound (kb 0,45 kg)
Mitől extra?
A popcorn Vermont vajjal és Nelson Massey Bourbon vaníliával készül, a végén pedig 23 karátos ehető aranypelyhekkel és dán Laeso sóval (különlegessége, hogy nem közvetlenül a tengerből, hanem sós talajvízből nyerik) szórják meg.
The Westin, New York // Bägel
Ár: 1000 dollár
Mitől extra?
Frank Tujague, a The Westin executive séfje álmodta meg ezt a nem mindennapi bägelt. Az összetevői között olyan különlegességek szerepelnek, mint a fehér szarvasgombás krémsajt (a fehér szarvasgomba az egyik legdrágább alapanyag a világos), a goji fogyó riesling zselével, vagy az aranypelyhek.
Bombay Brasserie, London // Samundari Khazana Curry
Ár: 3200 dollár
Mitől extra?
Még anno az Oscar-díjat is nyert Gettómilliomos DVD-kiadásának apropójából készítették Londonban, a legdrágább alapanyagokból. Devoni tarisznyarák, fehér szarvasgomba, Beluga kaviárral töltött paradicsom és természetesen arany is került a luxusfogásba. Az arannyal borított skót homár, és a fürj tojásokba töltött kaviár körbe a tányéron már csak az extra.
Yubari King Melon
Ár: 23.000 dollár
Mitől extra?
Valaki szereti, valaki gyűlöli a sárgadinnyét. De az is biztos, hogy a Yubarit nehéz lesz beszerezni, mert kizárólag egyetlen régióban terem Japánban. A sárgadinnyéhez képest az íze egyébként jóval fűszeresebb állítólag, és a formája is más, mint a supermarketben kaphatóknak. Akárcsak a Densuke görögdinnyét, ezt a limitált mennyiségben kapható sárgadinnyét is gyakran kínálják fel aukciókra. Egy üzletember volt, hogy 23 ezer dollárt adott egyetlen Yubariért.
Caviar House & Prunier, London // Almas Caviar
Ár: 25.000 dollár
Mitől extra?
Ez a legritkább kaviár, egyenesen Iránból. Az egyetlen hely, ahol megtalálható, mégis egy londoni bolt, Piccadillyben, a Caviar House. Nem csak a kaviár különleges, de a fémdoboza is 24 karátos aranyból készül. A kisebb kiszereléshez már 1250 dollárért is hozzájuthatunk ugyanitt.
Kisujjból el lehetne költeni egy londoni éves átlagfizetést, és akkor még nem is ittunk semmit a fogások mellé. És ezeket az ételeket biztos, hogy nem egy olcsó borral fojtanánk le...