Vajon hogyan fog kinézni a jövő helikoptere? Pontosan ezt a kérdést tették fel maguknak az amerikai Bell helikoptergyár dizájnerei, amikor nekiálltak megtervezni az alábbi koncepciót.

A válasz az FCX-001 képében érkezett meg. A jövő tehát stílusosnak és gyorsnak tűnik. A csúcstechnológiai fejlesztéseket felvonultató járgányt nemrégiben mutatták be a dallasi HELI-EXPO kiállításon.

Ami egyből feltűnhet a látványtervekre pillantva az az, hogy eltűnt róla a farokrotor. Helyette olyan technológiákat alkalmaznak, ami növeli a repülésbiztonságot, miközben csökkenti a zajszintet is.

A tervek szerint végre a hibrid rendszer is megjelenhet a helikopterek világában, befognák tehát az elektromotorok erejét is. Ami szintén különleges és újszerű ebben a modellben, az a változtatható szögű rotorlapát, ami persze még optimálisabb repülést biztosíthat.

És hogy mitől válik kényelmesebbé, szórakoztatóbbá az utazás? Attól, hogy bevetnék a mesterséges intelligenciát és a kiterjesztett valóságot is a szórakoztatás érdekében. Telepakolnák az utasteret kommunikációs és audiovizuális eszközökkel, hogy az út még gyorsabban teljen.

Megnéztük a legújabb Lamgborghiniket és Ferrarikat, minden hasonló dolgot, majd fogtuk a különböző elemeiket és egyetlen, összetartó dizájnná gyúrtuk őket - fogalmazott Doug Fidler dizájnfőnök.

(via) (Bell Helicopter)

És ezt olvastad már?
Mesébe illő Palm Beach-i villát vett magának Tom Ford
További cikkeink a témában