A Beneteau csoporthoz tartozó Lagoon eddig inkább a vitorlásairól volt ismert, különösen az ázsiai piacon, ahol a katamaránjaikat eddig is imádták. Most fogták magukat és a Lagoon 630 MY-al léptek egy nagyot a luxusyachtok felé.

A cél a kezdetektől fogva az volt, hogy olyan hajót készítsenek, ami kényelmes, jól felszerelt, biztonságos és elegáns is. Mivel folyamatosan zsebelik be vele a díjakat, ez nagyon úgy néz ki, hogy sikerült.

 

A tervezőknek, Marc Van Peteghem-nek és Vincent Lauriot Prévost-nak már volt némi tapasztalatuk a többtestű hajók megálmodásában, korábban az Oracle csapatnak is csináltak katamaránt. Most nem egy versenyszörnyeteget akartak, sokkal inkább egy megbízható óceánjárót, ami a hosszú utakat is bírja. A belső tereket a Nauta Design hangolta elegánsra, letisztultra és kényelmesre.

A tágas katamarán 63 láb hosszú, és akár 12 embernek is kényelmes. A hátsó fedélzet a party-részleg, külön bárral, hatalmas hűtővel és barbeque-val. A hajó fő szalonjában két kényelmes kanapé és multifunkciós asztal teszi mobillá a teret.

 

Tágas konyha, hálókabinok, VIP kabin, üvegfalú zuhanyzófülke, napozóterasz, és a 300 lóerős Volvo motornak hála akár 16 csomós sebesség. Kihagytunk valamit?

 

És ezt olvastad már?
Mesébe illő Palm Beach-i villát vett magának Tom Ford
További cikkeink a témában