Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

James Bondoknak, drogbáróknak, vagy üldözési mániásoknak kötelező darab: a Mercedes Maybach S-Guard az első civil autó, ami megkapta a VR10-es ballisztikai védelmi minősítést, ami azért ha a rakétáktól nem is véd meg senkit, a gépkarabéllyal simán szembeszáll.

Főleg, hogy most már a német Szövetségi Bűnügyi Hivatal is jóváhagyta a minősítést, annak ellenére, hogy ez a szívós limuzin úgy néz ki, mint bármelyik S600-as.

470 ezer euróért a legpuhább bőr üléseket, különböző italokra optimalizálható hűtőt, és olyan védelmet kapunk, ami az edzett acélgolyóknak is ellenáll, még akkor is, ha egy gépkarabélyból zúdítják ránk. Ennél igazából már csak egy tank lenne biztonságosabb.

Az autó olyan szinten páncélozott, hogy még a robbanótöltetek sem tudnak benne kárt okozni. Az üzemanyag tartály "öngyógyító" bevonattal van kezelve, ha bármilyen sérülés érné. A defekttűrő abroncsok és a bika motor pedig az alapfelszereltséget jelentik arra az esetre, ha baj lenne.

Mivel ez így összességében elég vonzó lehetne néhány maffiavezérnek, a Mercedes mindenkit ellenőriz, aki szeretne vásárolni az autóból, hogy elkerüljék a durva eseteket.

(forrás: Mercedes)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.