Az épp idén 100 éves Nikon a szó legszorosabb értelmében villan egyet a jeles dátumon. Ha úgy vesszük, azt teszi, amit bármilyen nagy márka tenne: kihozza a legelső modelljét. Csak épp egy limitált szériás változatban, Swarovski vázzal.

Ha 1917-ben születtél, akkor azok közé tartozol, akik közvetlen közelről nézhettek végig két világháborút, megannyi politikai változást és harcot, sőt, több holdra szállást is. Akárcsak a Nikon fényképezőgépei, amik a legfejlettebb technológiával rendelkező eszközök voltak megörökíteni mindezt.

Az idei, 100. születésnapjának megünneplésére a Nikon számos ünnepi kütyüt hoz ki, beleértve fényképezőgépeket, lencséket, távcsöveket és különféle tartozékokat. De mind közül van egy fényképezőgép, ami kicsit más, mint a többi - a Swarovski kristállyal díszített Nikon Model I.

Az 1948-ban kifejlesztett Nikon Model I az akkor rendelkezésre álló legjobb optikai technológiával jelent meg a piacon. A Swarovski kristályokból épített születésnapi replika sok-sok gravírozással készül, kezdve a Nikon logóval az elején és a lencse körül. A limitált modell sorozatszáma és a cég 1948-ban használt logója a gép hátulján kap helyet. Egyes kristálydarabok sötétítettek lesznek a megfelelő hatás érdekében.

A cég és a lelkes fotósok is remélik, hogy ez az év hoz némi fellendülést a bizniszben, az elmúlt években ugyanis - csakúgy, mint a konkureciát jelentő Canonnál - durva létszámleépítésekkel és visszaeső forgalommal kellett számolniuk.

Ez pedig kétség nélkül az okostelefonok szinte profi, beépített kameráinak köszönhető.

A japán gyártó egyébként egy pofás weboldalt is csinált a 100. évfordulóra készített cuccoknak.

(via Nikon)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon