Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha nem akarod, hogy a bőröd alapján összetévesszenek egy norvég halásszal, érdemes extrán odafigyelni a bőrápolásra a hidegebb hónapokban.

Nincs mit szépíteni a dolgon, a mínuszok brutális hatással vannak a bőrre, pláne az arcunk és kezünk esetében. Jön a száraz, repedező, kipirosodott és húzódó bőr, ami már a norvég halászoknál sem menő.

Szerencsére azonban 2019-et írunk, és nem kell férfias elszántsággal tűrnöd ezeket a kellemetlenségeket, hiszen a kozmetikumok gyártói felismerték a piaci rést, és jobbnál jobb megoldásokkal rukkoltak elő.

Ha esetleg bárki kételkedne: nem, nem csak a melegek törődnek a bőrükkel. És nem, az nem jó megoldás, ha a csajod kencéit dézsmálod, amikor nem figyel oda.

Hidratálj belülről!

Ha szervezetünk úgy ítéli meg, hogy nincs kimaxolva a folyadékigénye, akkor azonnal a létfontosságú szervekbe tolja a meglévő folyadékmennyiséget. Ezért aki hidegben könnyen megfeledkezik a megfelelő mennyiségű víz (nem kávé, nem sör…) fogyasztásáról, hamarabb tapasztalja meg, milyen is a kiszáradt bőr kellemetlen érzése.

Kézápolás

Megvan az a szuper érzés, amikor az átfagyott kezeidet betartod a forró víz alá, hogy minél előbb átmelegedjenek? Felejtsd el! A kéz bőre egyébként is hajlamos a kiszáradásra, pláne, ha még forró vízzel is sokkolod.

Első lépésként szerezz be egy kesztyűt, ami melegen tart kint is, majd sétálj el benne a legközelebbi drogériába, és válassz egy olyan kézkrémet, ami kellően magas olajtartalmú (a felsorolt összetevők közt legalább a top 5-ben legyen)!

Az igazán profik egy borsónyi mennyiséget szoktak a kézfejükre tenni, majd a terméket onnan az ujjak vége felé dolgozzák el. Az utolsó lépés legyen a tenyér, és már készen is vagy!

Somerset Naturally, Neutrogena, Ahava Men

Testápolás

Az arc és a kéz mellett érdemes egy picit a bőrünk többi részére is odafigyelni. Bármilyen jól is esik, engedd el az órákig kárban ázást és a túl forró zuhanyt, ugyanis ezek is hozzájárulnak a bőröd dehidratálttá válásához.

Jöjjön inkább egy gyors zuhany meleg vagy langyos vízzel, majd rögtön utána egy kis testápoló!

Aesop, Elemis, Buly 1803

Lábápolás

Nincs rettenetesebb a száraz, beszakadt bőrnél a lábon! Végtelenül igénytelen, ne csodálkozz, ha az este hazacipelt leányzó reggel sikítva menekül a lábad láttán.

Erre a területre azért érdemes spéci krémet használni, mert a bőr itt jóval vastagabb, így igazi nagyágyúra lesz szükség.

Bione Cosmetics, Sol de Janeiro, Garnier

Arcápolás

Míg nyáron érdemes könnyebb, vizes bázisú arckrémet használni, télen jobb zsírosabb megoldásokban, sőt, akár arcolajban gondolkozni. Használd esténként, így nem kockáztatod, hogy a reggel sebtében feldobott krém a lakásból kilépve, a hidegben elkezdjen megfagyni, ezzel tovább rontva a bőr állapotát.


Shiseido Men, Sisleÿum for Men, Clinique For Men

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.