Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A közel 160 éves múltra visszatekintő firenzei óragyártó Panerai most három, már jól ismert óráját hozta ki egy gyönyörű kollekcióban, matt, erdei zöld színű számlappal, masszív, barna bőrszíjjal, és arany mutatókkal.

Nekünk pedig annyira betalált ez az ősziesre hangolt, visszafogott dizájn, hogy hirtelen spórolni támadt kedvünk.

Közülük a Luminor 1950 Chrono Monopulsante 8 Days GMT viszi a prímet - árban biztosan. A 44 mm-es, titrált titán tokkal készített óra cirka 18 ezer dollárért, azaz 4,6 millió forintért kapható.

Finomságban viszont nálunk tutira nem ez, sokkal inkább a Radiomir 8 Days Titanium a nyerő. A 45 mm-es, nagyítóval ellátott dátumablakkal, 100 méteres vízállósággal és 12 ezer dollárral (3,1 millió forint) érkezett a polcokra.

De hazudnánk, ha nem fogadnánk el ugyanilyen jó szívvel a kollekció talán legklasszikusabb darabját, a Radiomir 1940 Acciaiot, ami 47 mm-es, polírozott acél tokot, mechanikus óraművet, 3 napos járástartalékot és 100 méter vízállóságot kapott - potom 9 ezer dollárért (2,3 millió forintért). Ez utóbbiból mindössze 300 készült, és  zöld cseresznyefa dobozban érkezik.

Balról jobbra: Luminor 1950 Chrono Monopulsante 8 Days GMT, Radiomir 8 Days Titanium, Radiomir 1940 Acciaio

Ami szép, az szép.

(via mensgear.net)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.