Kiotó Japán első virágkorában, a 8. században az ország fővárosa volt, így nem csoda, hogy az ősi település történelmi műemlékei és hátrahagyott örökségei nagyon fontos helyet foglalnak el a japánok történelmi emlékezetében. És minél több felvételt lát valaki Kiotóról, annál inkább rájön arra, hogy a világ keleten tényleg véget ér, de egyben egy új is kezdődik ott.

Steve Roe amerikai hobbifotós eltöltött két napot Oszakában és Kiotóban, és bár egy fotós főként a képeivel kommunikál, Roe annyit mégis hozzáfűzött a felvételekhez, hogy ez volt az egyik legjobb hétvége, amelyet fotósként valaha is eltölthetett – pedig nemrég a dél-koreai fővárosban, Szöulban is eltölthetett egy kis időt.

A régi templomoktól zsúfolt város nagyon hangulatos, Kiotó emblematikus, kicsiny házai ugyanis – amelyek azért némileg az egész japán (építészeti) kultúrára jellemzőek – olyan különös karizmával rendelkeznek, amelyet az életben egyszer mindenkinek látnia kéne. Steve Roe fotóit érdemes jó alaposan megnézni, mi pedig közben felkészülünk az Oszakáról készült sorozatra is. A fotós Instagram-oldalát egyébként itt lehet követni.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A tökéletes kék búváróra és levágott kezek nyomába eredtünk Janklovics Péterrel – Csukló Szpotting