Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A mexikói Tulumban található Azulik Resort kizárólag felnőttek számára látogatható, és túlzás nélkül ki merjük jelenteni, hogy életreszóló élmény lehet itt eltölteni pár napot.

A hely annyira természetközpontú, amennyire csak egy szálloda az lehet. A bungalók között indákból épített függőhidakon és a sűrű növényzetbe vágott kis folyosókon lehet közlekedni. Mivel a szálloda üzemeltetői az ember és a víz kapcsolatát külön ki akarták hangsúlyozni, amikor megépítették ezt a helyet, ezért kis patakmedrekbe terelték a tengervizet, ami így keresztülcsobog az egész létesítményen.

Az Azulik természetbarát, légkondícionálók helyett padlótól plafonig kúszó ablakokon engedik be a tenger felől este érkező hűvös szellőt, sötétedés után pedig kizárólag gyertyával világítanak, ami elragadóan romantikus és álomszerű hangulattal tölti meg a helyet.

Négy étterem, wellness részleg és Tulum leglenyűgözőbb építészeti megoldása várja a vendégeket. Az utóbbi egy hatalmas, fából készült kupola, mely úgy engedi be a napfényt, hogy az közben nem melegíti fel a kupola hűvös levegőjét.

A gigantikus lombházak mellett kifeszített hálókon lehet pihenni (előtte érdemes azért kiüríteni a zsebeket), a strandon pedig a ruházat opcionális, így ez a hely olyan, mint egy mesés menedék a hétköznapiság fojtogató rémképe elől.

Minket már a képeket nézegetve is átjárt a béke.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.