Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Tizedik alkalommal rendezték meg Az Év Irodája díjátadót, amelyen a verseny egyik legnívósabb kategóriájának, Az Év Design Irodájának járó címmel jutalmazták a Positive Adamsky új HQ-ját.

A hazai ügynökségi csoport tavaly ősszel költözött a Hősök tere közvetlen szomszédságába, a három szinten és több mint 700 négyzetméteren elterülő volt Vietnámi és Szudáni Nagykövetség épületébe. A versenyen a független szakértőkből álló zsűri 175 pályázat közül választotta ki a legjobbakat, összesen 12 nyertest hirdettek ki.

A Positive Adamsky olyan épületektől vitte el az első helyezést kategóriájában, mint a Design Terminál új irodája, az étteremből irodává alakított PAJTÁS, valamint a Hunyadi Palazzo.

„A Positive Adamsky székháza egy műemlékvédett villa, amely a századelőn épült Hauszmann Sándor tervei alapján. Úgy vélem, hogy megőrzése, átalakítása, valamint a funkciókhoz való hozzáigazítása is példaértékű minőségben történt meg a reklámügynökségi irodaház kialakítása során” – fogalmazott Koós Pál formatervező művész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Intézetigazgatója a díj átadásakor.

A Positive Adamsky új székházát 2019 szeptemberében adták át, és a kialakításakor fontos volt, hogy olyan helyszínt találjanak, amely elég nagy a csoport létszámához, de mégis otthonos légkört biztosít a mindennapokban. Az ügynökségi HQ sajátossága, hogy műemlékvédelem alatt áll, amely korlátokat szabott a belső terek kihasználásának, ugyanakkor lehetőséget is teremtett a régi és az új harmonikus együttélésének az épület designjában.

Az enteriőrt újragondoló Törőcsik Ferenc így arra is figyelt, hogy egyszerre jelenjen meg egy nyitott ügynökség egyénisége, de emellett az épület eredeti kialakítása se sérüljön. Így maradt hely például egy reklámtörténeti kiállításnak, de meghagyták a 60-as években kialakított lépcsőt is az eredeti állapotában.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.