Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A dizájner Pierre Hardy és az amerikaifutball-játékos Victor Cruz tervezett egy olyan apacipőt, amit valószínűleg a legtöbb kölyök örömmel orozna el az apja cipősszekrényéből, miután lenyúlta a kocsikulcsait, hogy éjszakai csapatásra induljon a haverokkal.

Elöljáróban ennyi, kicsit kifejtve pedig annyi, hogy közös munkájuk során valami igazán újszerűt akartak létrehozni: a csuka cipőfűzője a cipő felső részén fekszik, így majdnem olyan, mint egy túracipő, annyi különbséggel, hogy alatta egy húzógyűrűs cipzár található. Na jó, akad azért itt más is. Szintén újszerűek a nyelv és a sarok húzófülei, a világosabb színkombináció pedig rendesen visszarepít minket a kilencvenes, kétezres évekbe – hogy az apafíling garantálva legyen –, de azért tegyük hozzá, hogy a fekete lépőben Batman is szívesen elslattyogna.

A cipőkön különböző évszámok találhatók, amely Cruz számára ikonikus időszakokra utalnak:

  • 1996-ban lépett be a rap világába,
  • 2006-ban egyfajta önismereti hullámvölgyön ment át a tanulmányai során,
  • de talán 2012 volt a legfelejthetetlenebb év számára, ugyanis február 5-én behúzta a Super Bowlt a New York Giantsszal – így már tudjuk, hogy miért a csapat színeiben pompázik a piros–kék–fehér modell.

A csukákért mélyen zsebbe kell nyúlni, 795 dollárba kerülnek, és egyelőre csak a Bergdorf Goodman és Pierre Hardy boltjaiban kapható.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.