Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mi sülhet ki abból, ha összeáll egy magyar bajnok gördeszkás, egy világbajnok BMX-es és egy hazai brand? Mindjárt megtudod, sőt pár nap múlva ki is próbálhatod!

Még fel sem szedtük az állunkat, amióta a Dorko egy dögös szettel lepte meg a magyar teniszválogatottat, de máris itt az újabb nagy dobás.

A világmárkák példáját követve Magyarországon elsőként lehetővé tette, hogy a sportolók saját tervezésű „Signature” cipőjükben versenyezhessenek. Mi több, egy olyan darabról van szó, amely még a világpiacon is egyedülállónak számít.

A magyar márka október 4-én, csütörtökön a The Lab-ben mutatja be az új sneakerét, amelynek különlegessége, hogy egyszerre két sportág, a gördeszkázás és a BMX-ezés kihívásainak is eleget tesz.

Az egyedi fejlesztésű cipő azonban nemcsak a funkcionális megoldásai miatt számít párját ritkítónak, hanem azért is, mert a terméket – a világon egyedülálló módon – egy BMX-es és egy gördeszkás közösen tervezte.

Pardon, nem csak „egy BMX-es” meg „egy deszkás”: a cipőt világhírű sportolóink, Kun Ádám és Petrányi „Ostya” Lajos jegyzik, akik már korábban is terveztek közös kollekciót a Dorkóval, de most valami olyasmit akartak megalkotni, ami túlmutat a kapszulakollekciókon.

„A Dorkónál mindig is fontosnak tartottuk, hogy támogassuk a magyar tehetségeket, és népszerű magyar brandként minél több fiatalt elkötelezzünk a sportolás mellett – nyilatkozta Gém Péter, a Dorko ügyvezető igazgatója és alapítója. –

A legnagyobb világmárkáknál hosszú évek óta saját tervezésű cipője van az olyan világsztároknak, mint Lebron James vagy Messi.

Azonban magyar sportolónak eddig még nem adatott meg ez a lehetőség, épp ezért kiváltképp büszkék vagyunk rá, hogy ebben a fiúkkal mi lehetünk itthon az elsők, amit reményeink szerint majd továbbiak követnek.”

A Dorko eltökéltsége előtt le a kalappal, ugyanis az ambíciói nem csak üres szavak, folyamatosan talál ki menő dolgokat. Először is nem csak sportolókat, de

művészeket is támogat, és rendszeresen kiáll jó ügyek mellett, például segítséget nyújt vakvezető kutyák kiképzésében, és dolgozik egy valóban zöld Budapestért.

Divat terén pedig nem restek újítani, nagyot szólt többek közt a páros kollekció, ami koránt sem csak pólókat jelentett, de bögre, táska, sapka is volt a készletben.

A Dorko közel öt éve indult, a kollekcióin mindig kizárólag hazai tervezők és művészek dolgoznak, úgy mint Weiler Péter, Bercsényi Balázs, Fehér Balázs, Koby, Rajnai Péter vagy Balogh Luca – hozzájuk csatlakozott nemrég a teniszválogatott, most pedig újabb két menő sportolók.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.