Átadták a gigantikus képkeretet, amely esténként beragyogja Dubajt

Még évekkel ezelőtt nekifogtak egy gigantikus képkeret építésének az Egyesült Arab Emírségek kirakatvárosában, Dubajban. A Dubai Frame már a felhúzása közben is komoly érdeklődést váltott ki a turistákból, az építményt végül befejezték, az elmúlt napokban pedig átadták.

A 150 magas építményt olyan népszerű és ikonikus darabnak szánták, mint amilyen a Burdzs Kalifa – amelyen elképesztő újévi show-t nyomtak le – vagy a Burdzs al-Arab. De nemcsak építészeti szempontból különleges a képkeret, hanem komoly szimbolikával is bír: hiszen ha egyik irányban nézünk át rajta, akkor a régi Dubajról kapunk képet – a Deira, Umm Hurait, Karama negyedekről –, a másik oldalról viszont kirajzolódik előttünk a felhőkarcolóktól és fényűzéstől nyüzsgő modern kori város. Így ez az épület jelképesen szólva összekapcsolja a város múltját a jelenével, illetve annak jövőjével.

Coming soon, residents and tourists will be able to get a 360-degree view of #Dubai from a new level at Dubai Frame, the iconic twin tower project with a 150-metre-high glass bridge observation deck. #VisitDubai 📸 @madefromdrone

25.7k Likes, 322 Comments - Visit Dubai (@visit.dubai) on Instagram: "Coming soon, residents and tourists will be able to get a 360-degree view of #Dubai from a new..."

ٰ ٰ ‏"لا تؤجل استمتاعك بالحياة الى أن ينتهي العمل فالعمل لاينتهي, ولاتؤجل العمل والإنجاز حتى تحقق كل متعتك فالمتع أيضًا لاتنتهي وعليك بالتوازن!" ' #مساء_الخير 🌹🌅 ' #برواز_دبي #دبي #ابراج الامارات #برج خليفة #dubai #dxb #dubaiframe #mydubai #indubai #dubaicitypass #burjkhalifa

364 Likes, 2 Comments - ميتار عمان ⚡🇴🇲 (@omanmetar) on Instagram: "ٰ ٰ ‏"لا تؤجل استمتاعك بالحياة الى أن ينتهي العمل فالعمل لاينتهي, ولاتؤجل العمل والإنجاز حتى تحقق..."

A 42 millió dolláros összköltségű épület egyébként aranybetéttel van kirakva, az alsó része a keretnek 93 méter széles, az üvegpadlózatot pedig esténként kivilágítják. A Dubaj Frame-en egyébként végig is sétálhatunk, és állítólag a városra és a Burdzs Kalifára is remek kilátás nyílik innen. Valószínűleg a turisták is előszeretettel keresik majd fel, ha Dubajba látogatnak, és azon se lepődnénk meg, ha idővel kultikus szelfiponttá nőné ki magát.

A történethez egyébként hozzátartozik az is, hogy a projekthez felfogadott építészt, Fernando Donist – elmondása szerint – ok nélkül kizárták a munkafolyamat közben a projektből, az egész pedig odáig fajult, hogy pert indított a lenyúlt látványtervei miatt. Azt is megjegyezte, hogy ha rajta múlt volna, sokkal kevésbé lenne giccses a monumentális építmény.

(via)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon