Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mi baromi kíváncsiak voltunk, mit tudhat egy 300(!!!) millió forintos szivarhumidor. Sznobság? Naná! Exkluzív? Az is biztos. Mennyire? Mutatjuk!

Az Imperiali Genève nemrég bemutatta a Emperadort - a világ legexkluzívabb humidorát, ami 1 millió dollárba, azaz közel 300 millió forintba kerül, és annyira precízen, igényesen kivitelezett, akár egy svájci óra. Persze, ez sem véletlen...

A humidor ugyanis svájci gyártmány, ráadásul az arany és fekete lakk szivardobozba egy 323 mozgóalkatrészből álló órát is beépítettek.

A humidor 24 Grand Cru szivarral érkezik, és minden szálat 48 hónapig érleltek mielőtt valódi arany levélbe burkolták.

A szerkezet és a beltartalom is annyira értékes, hogy csak egy 9 -számjegyű kóddal nyitható, az összeszerelése pedig többezer órát igényelt.

A belső kijelzőkön a hőmérséklet, a relatív páratartalom és a megmaradt szivarok száma is látható.

A tökéletesre hangolt órának a számlapja már önmagában is különleges: a "Clous de Paris" vagy Paris hobnail néven is ismert technikával készítették, aminek hatására olyan, mintha apró szegecsekből állna.

Egy fiókban pedig szivarvágót, 3 méretű asztali gyújtót, és a szivar közeledésére automatikusan nyíló hamutartót is elrejtettek.

A humidort úgy programozták, hogy állandó, 70%-os páratartalmat és 16-18 fokos hőmérsékletet biztosítson a prémium szivaroknak.

Mindössze tizenkét számozott extravagáns darab készült, és ahogy a gyártó mondja, "a cél az volt, hogy úgy alakítsanak át egy már létező szerkezetet, hogy az túlmutasson az ésszerűség határain".

Ez egész biztos, hogy a legszebb formában sikerült.

Ha a világ legdrágább szivarai is érdekelnek, nézz körbe itt:

 

(via)

 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.