Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Szegény influencerek…

Mit tesz az ember, ha megérkezik egy ötcsillagos hotelbe, és ott találja magát egy pazar medence mellett, ahonnan csodálatos kilátás nyílik?

A világon rengeteg hotel ennek (és az Instagramnak) köszönhetően tesz szert újabb és újabb vendégekre. Ez volt a helyzet a Balin található Ayana Resort és Spa esetében is. Talán már láttad is az Insta-feededben, hogyan is néz ki a hotel medencéje.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Garden of Eden 🌸🌺🌷 Edited with „Asia Preset Pack“ from my Master Collection @pilotmadeleinepresets 💙

MADELEINE ✈️💕🌍 (@pilotmadeleine) által megosztott bejegyzés,

Most azonban úgy fest, hogy több új fotót nem fogunk látni a feszített víztükrös poolról, a Lonely Planet szerint a hotel ugyanis betiltotta a medence környékén a mobiltelefonokat.

A honlap szerint a tiltás az „In the Moment” (kb: „a pillanatban”) kampány része, amellyel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a fotózás, és a fotó megosztása, hashtegelése helyett éljék meg a pillanatot. A rendelkezés szerint fényképezőgépet, telefont, és más fotózásra alkalmas készüléket tilos a leghíresebb számító, Rivel Pool nevű medence közelébe vinni reggel kilenc és délután öt között.

Az Ayana szóvívője szerint erre azért volt szükség, hogy „a medence környéke nap közben egy nyugodt, relaxációra alkalmas terület maradjon, amelyben a vendégek átélhetik a pillanatot”. Röviden: annyian fotóztak a medence mellett, hogy az zavarta azokat, akik úszkáltak és pihentek volna.

Instagrammerek, influencerek, exhibicionisták! Nem kell félnetek, a hotelnek van még tizenegy másik medencéje, ahol egész nap pöröghetnek a szelfik, az Insta-sztorik, köztük az Ocean Beach Pool és az Ayana fő medencéje.

A hotel egyelőre nem tervezi, hogy a többi medencénél is bevezeti-e ezt a fotós-szomorító intézkedést.

A helyzet az, hogy ha az ember valóban szeretne kikapcsolódni, és kikapcsolni, akkor akár magunktól is letehetjük a telefont, és élvezhetjük a digitális detoxikálást.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.