Egy napra hétmillió forintnyi dollárért lehet kivenni egy festői házat Alaszkában

Drága, de aki ide látogat, soha sem fogja elfelejteni.

Egy gleccserjéggel körbevett sziklán ül a Sheldon chalet, amely idén februártól várja a vendégeit. Napi 25 ezer dollárért, azaz mintegy hétmillió forintért lehet kivenni a tízfős házat. Hozzátennénk még, hogy minimum három éjszakára kell kivenni a helyet, egy vagy két napra nem adják ki. Az összeg borsos, de nézzük, mit kínál cserébe ez a chalet.

Mielőtt továbbmennénk, azt még eláruljuk, hogy a chalet faházat jelent, de ha az ember elver egy kisebb vagyont egy hétvége alatt, akkor nem akarja azt hallani, hogy egy faházra költötte.

A 25 ezer dollárban benne foglaltatik egy helikopteres repülés, a chalet-t ugyanis csak légi úton lehet megközelíteni. Van concierge, saját séf, és az árban benne van a hegyi trekking, síelés, hegymászás, szánkózás és egyéb programok is.

A Sheldon chalet a Don Sheldon Amphitheater nevű gleccservölgyben található, ami a faház két tulajdonosáról, Robert és Kate Sheldonról neveztek el.

A völgy a Denali Nemzeti Parkban található. A faház egy nunatakon ül, ami nem más, mint egy gleccserjégből kiemelkedő sziklaképződmény.

A helikopterjárat a Talkeetna nevű faluból repíti az utasokat a helyszínre. A 40 perces úton a vendégek elé páratlan látvány tárul: hegyek, sűrű erdőségek, folyók, és a Foraker, Hunter és Denali hegycsúcsok. A Nagy Völgy mellett is elrepülnek, amely kétszer olyan mély, mint a Grand Canyon.

Így fest Talkeetna

– A kedvenc pillanatom az, amikor a vendégek a helikopterből meglátják a szállásukat – mondta Marne Sheldon, az egyik tulajdonos. – Egyszerűen nem hiszik el, amit látnak.

Az 1800 tengerszint feletti magasságon fekvő hotelből drámai kilátás nyílik a környez hegyekre.

A szálloda berendezése egyszerű, de stílusos.

A chaletban öt hálószoba található, mindegyikből remek kilátás nyílik a havas hegycsúcsokra.

– Az olyan hétköznapinak tűnő dolgok, mint a vezetékes víz, egy ilyen elszigetelt helyen, 1800 méteren eléggé luxusnak számítanak – árulta el Marne Sheldon.

Bár a körülmények minden igényt kielégítenek, két dolog nincs a hotelben, nincs wifi és lefedettség sem, így az okostelefonját mindenki elfelejtheti pár napra.

(Forrás: Bloomberg)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon