Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A közelmúlt politikai és piaci bizonytalanságainak ellenére, az elmúlt 12 hónapban növekedett a mértéktelenül gazdag emberek száma a bolygón.

A legnagyobb vagyonbeli gyarapodás Észak-Amerikában és Ázsiában tapasztalható, az előrejelzések szerint pedig egészen 2021-ig még jelentősebb tempóban növekedhet majd a szupergazdagok köre.

A Wealth-X friss jelentése szerint az ultramagas nettó vagyonnal rendelkező személyek száma 3.5 százalékkal növekedett, így már 226 450 szerencsés tartozik ebbe a kategóriába. Az ő együttes vagyonuk is nőtt 1.5 százalékkal, immáron 27 trillió dollár felett rendelkeznek közösen.

A jelentés szerint 2021-re további 72 550 személy csatlakozhat majd az elithez. És hogy ennek mi állhat a hátterében? Többek között a további urbanizáció, a növekvő jövedelmi szintek és a dolgozó nők számának emelkedése.

Természetesen a valutaváltozások is fontos szerepet játszottak a változásokban, amelyek jelentős veszteségeket okoztak az Egyesült Királyságban, Oroszországban, Mexikóban és Brazíliában, miközben az erős dollár és az erős technológiai szektor növekedést biztosított az Egyesült Államokban. Mindezek fényében nem csoda, hogy továbbra is New York a szupergazdagok fővárosa.

A legnagyobb ütemű növekedés azonban Ázsiában figyelhető meg. Míg 10 évvel ezelőtt a Föld ultragazdag populációjának csupán a 18 százaléka élt Ázsiában, ma már ez az arány 26 százalékot mutat. A kérdés már csak az, hogy hol marad Európa, hol maradunk mi?

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.