Az Amerikai Egyesült Államok központi banki rendszerének elemzői megvizsgálták, hogy a férfiak átlagosan hány éves korukban keresnek a legjobban, és mikortól válik halvánnyá az esély arra, hogy igazán gazdaggá váljanak.

Vagyonos akarsz lenni? Akkor bizony jó lesz belehúzni. A pénzügyi szakértők egészen 1978-ig visszamenőleg megvizsgálták az amerikai férfiak vagyonosodási tendenciáit és arra jöttek rá, hogy ez bizony szoros összefüggésben áll a korral.

Bár sokan azt mondják, hogy az élet 40 felett kezdődik, ha 45 éves korodra nem sikerült összegyűjtened álmaid autójára és házára, akkor valószínűleg már nem is fog.

A közgazdászok azt olvasták ki ugyanis az adatokból, hogy a megkeresett pénzünk legnagyobb hányada a munkába állásunktól számított első 10 éven belül üti markunkat, tehát úgy 25 és 35 éves korunk körül. Az ezt követő 10 évben már csak kisebb emelkedésekre számíthatunk a keresetünket illetően. Később, 45 év felett pedig stagnálás várható vagy akár csökkenhetnek is a bevételeink, különösen akkor, ha fizikai munkából élünk.

Persze ezek csak átlagok, kivételek mindig akadnak, ám az emberek többsége a 30-as éveinek közepére megcsinálja karrierjét, mire pedig 40-45 éves lesz a csúcsra is felér. Ha tehát sarkosan akarnánk fogalmazni azt is mondhatnánk, ha 45 éves korodra nem váltál gazdaggá, fel is adhatod.

(via)

És ezt olvastad már?
A Casio és Rubik-kocka összeállnak egy közös G-Shock erejéig