Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Két ülés, eletromos hajtás, brutális teljesítmány. A Quadrofoil Q2S egy közel 10 milliós játékszer azoknak, akik vennének egy vízidodzsemet a 40 lábas vitorlás vagy yach mellé.

A Quadrofoil különböző vízijárművei közül a Q2S messze a legerősebb teljesítményben és sebességben egyaránt. 40 km/órás sebesség fölött gyakorlatilag repül a víz fölött, és akr 80 km/órás sebességre is képes.

Mindez annak köszönhető, hogy egy 5,5kW-os motor mellett két 5.2kWh-os akksi került a hajó két oldalára. Az akkumulátorokat körülbelül 3-4 óra alatt akár újra is tölthetjük.

A komoly sebesség mellett a legnagyobb előnye, hogy egy mezei jetskihez képest környezetbarát, és nagyon költséghatékony. A Q2S üzemeltetési költsége kevesebb, mint 1 €, azaz kb. 300 forint óránként.


A Q2S rendkívül könnyű, moduláris teste, és pók-szerű kialakítása segít abban, hogy a felső modul és az utastér teljesen száraz maradjon.

Emellett a hydrofoil könnyen használható, színes érintőképernyős kijelzőt kapott, amiről az indítást, a menettulajdonságok vizsgálatát is irányíthatjuk és megjeleníthetjük az összes szükséges infot.

A komoly műszaki tartalomnak, az ergonomikus üléseknek és fülkének, valamint a Forma-1 ihlette kormánynak elég komoly, 30.000 dolláros ára van, amiből túlzás nélkül egy motorcsónakot vagy kisebb testű vitorlást lehet venni.

De ha már minden megvan, a zsuga meg csak jön, akkor mit lehet tenni...

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.