Ez a 10 milliós öngyújtó új szintre emeli a mindennapi luxus fogalmát

Az igazság persze az, hogy bármilyen régi gyújtó vagy gyufa megteszi, ha lángra akarsz lobbantani egy jól megrakott tábortüzet vagy szimplán csak rá akarsz gyújtani egy cigire vagy szivarra. De mi lenne a luxus valódi értelme, ha nem az, hogy a mindennapos dolgainkat egy (vagy jelen esetben nagyon sok) szinttel feljebb emelje?

Az S.T. Dupont olyan öngyújtót készített, ami tényleg minden elképzelésedet felülmúlja. Az inspirációt a luxuskategóriás órák nyújtották a szerkezeti felépítéshez, ennek fényében pedig érthető, miért is áll ez a gyújtó 200 alkatrészből.

Persze ezt a különlegességet nem olyan egyszerű működésre bírni, mint a gagyikat. Ha valaki ezzel akar rágyújtani, annak először meg kell adnia egy háromjegyű számsort, méghozzá hasonló módon, mint ahogy a széfeknél működik a dolog. Ha ez megtörtént, utána már játszadozhatsz a tűzzel gombnyomásra, sőt még az intenzitását is állítgathatod.

Ez a szépség palládiumból készül, amit 9 rubinnal díszítenek. Természetesen limitált szériás kütyüről beszélünk, amelyet csak megrendelésére szállítanak, és legalább 3 hónapot várni kell rá. Az ára 41 ezer dollár, vagyis 10 millió forintot kell letenni érte az asztalra, plusz egy kis aprót.

(via)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon