Ez a 27 millió forintos Louis XIII cognac az egyik legdrágább párlat a bolygón
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha valami francia, különleges és köze van a gasztronómiához, biztosak lehetünk benne, hogy csillagászati lesz az ára. De ez a cognac még csillagászatinak is csillagászati.

Egy exkluzív ital általában a különleges alapanyag, az elkészítésébe fektetett munka, a páratlan gondosság miatt lesz egyedi. És piszok drága.

Ha ezt a filozófiát levetítjük a történetünk főhősére, nevezetesen a Louis XIII cognac-jára, amit a Hermés, a Puiforcat, és a Saint-Louis francia luxusmárkákkal közösen alkotott, akkor minimum 1000000 munkaóra, cseppenként válogatott bor és valami egészen egyedi elkészítés kellett.

A L'Odíssée D'un Roi (azaz a Király Útja) névre keresztelt blend épp most kerül árverezésre New Yorkban. A cognac egy speciális és különleges házasítás, amit Baptiste Loiseau pincemester álmodott meg és készített el.

A Saint-Louis dekanterbe a 19. századi Amerika térképe lett gravírozva, akárcsak a poharakra, a klasszikus utazótáskákhoz hasonlító dobozt pedig a Hermés tervezte, és a luxusutazások ihlették.

A Louis III, mint a világ egyik leglegendásabb Grande Champagne konyakja jelen volt a luxusutazások minden mérföldkövénél - úgy a legendás Orient-Expressen, mint a csodálatos Concorde jeten.

Ennek állít örökséget az ital, az aukción befolyt összeggel pedig azt a The Film Foundation-t támogatják, amely a klasszikus régi filmek megőrzésén és helyreállításán fáradozik.

Nemesebb célt már hallottunk, drágább cognac-ot még nem láttunk.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.