Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mi lenne, ha segíthetnél megtisztítani a világ tengereit és óceánjait csak azzal, hogy veszel a csajodnak egy bikinit?

Nem szívtunk semmit, becsszó!

Viszont ez a 3d-nyomtatott Sponge Suit azon túl, hogy egy modern és szexi bikini, szennyeződés-elnyelő technológiával készült.

Az egész olyan egyszerű, mint ezen a videón:

A környezetvédelem egyik sokat ismételt mottója, hogy már bőven elég, ha mindannyian megtesszük a saját kis környezetünkben mindent, ami tőlünk telik. A Sponge Suit ugyanezen az elven működik: nyilvánvalóan nem lehet elég ahhoz, hogy megtisztítsa az óceánokat, de minden egyes úszással segít, hogy egy kicsit jobb hely legyen a világ. Szóval, amit bátran kijelenthetünk, hogy a tervező csapat - azaz Pinar Guvenc, Inanc Eray, Gonzalo Carbajo és Marco Mattia Cristofori - a Sponge Suittal egészen egyedi, környezetbarát, és újrahasznosított fürdőruhát alkotott.

A bikini két részből áll, egy szennyezőanyag-elnyelő szivacsból, valamint a 3D-nyomtatott héjból, amely illeszkedik a testhez. A szivacs a legfontosabb eleme: szuper-hidrofób szén-alapú anyagból készült, könnyű, szuper nedvszívó, és képes felszívni a súlyának 25-szeresét.

Ha valaki elrettenne, hogy ezek a szennyező anyagok aztán a testre kerülnek, ne tegye. A szivacs nem csak felszívja, de magában is tartja a szennyező anyagokat, így azok nem érintkeznek a testtel. A szennyező anyagok csak akkor tudnának kioldódni, ha a szivacsot több mint 1000 Celsius fokra melegítenénk.

A Sponge Suit még csak egy prototípus, de nagyon reméljük, hogy sikeres termék lesz a következő néhány évben.

(forrás: Inhabitat)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.