Ez a maláj autógyűjtő 4600 matchboxszal pimpelte fel a Jaguarját
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Hogy dobhatsz fel egy kissé slampos, réginek még túlságosan új, újnak már túl régi Jaguart? Mutatjuk!

A furcsa történet egyenesen Malajziából érkezett. Egy Jaguar S-Type tulajdonosa ugyanis fogta magát és 4600 Hot Wheel játékautót ragasztott körbe a kocsiján.

Ha azt gondolnád ezek után, hogy fiatalság bolondság, és tuti valami szülei által pénzelt hülyegyerek volt a tettes, tévedsz. A színes autót a Financial Genius Group 34 éves vezérigazgatója, Datuk Seri Mahadi Badrul Zaman pingálta ki. Miután a meglehetősen egyedi Jaguar S-Type-ot többet kiszúrták a közösségi médiában, az emberek megpróbálták megtalálni a tulajdonosát, hogy utána járjanak a furcsa autó rejtélyének. Végül a helyi, Harian Metro nevű újságnak sikerült megtalálnia a fickót.

Kiderült, hogy Zamannak 5000 darabos játékautó-gyűjteménye van, amit 13 éves kora óta rendíthetetlenül gyűjtött, és amiből 4600 darabot most felragasztott a kedvenc autójára.

Az üzletembernek persze eddig tartott a móka része, most több komoly kérdéssel is szembe kell néznie a különleges járgányt illetően: egyrészt, hogy miként fogja megakadályozni, hogy az utcán hagyott Jaguarról az emberek megpróbálják leszedni a játékautókat, másrészt, hogy hogyan fogja tisztítani a kocsit?

Akik szeretik és követik az őrülten pimpelt autókat, azoknak nem ez az első különlegesség: készítettek már tollal fedett Mercedest, mesterséges iszappal borított Jeep Wranglert, de került már reflektorfénybe orbitálisan gusztustalan, aranyszínű BMW, sárkány szárnyakkal, egyenesen Kínából.

De a játékautókkal díszített autó ötletét is elsütötték már: 2008-ban egy brit művész, James Ford díszítette a Ford Capriját matchboxokkal, és fel is tette az eBay-re.

(via Luxurytrump)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.