Ha meg szeretnéd idézni a videojátékok hőskorát, a svéd mesterember, Love Hultén munkájánál keresve sem találhatsz stílusosabb darabot.

A Yesterday Vision nevű gép egy 4:3 képarányú monitorból és egy Raspberry Pi miniszámítógépből csinál tökéletes emulátort a kilencvenes évek konzoljátékainak. A rendszer simán megbírkózik a legnépszerűbb SNES, NES, Genesis, NeoGeo, MAME, Atari 2600, N64 és PSX játékokkal, amikhez egyébként tényleg nem kell különösebben erős vas.

HDMI porton keresztül egyébként akár egy komolyabb gaming PC is ráköthető, bár annak mi nem látnánk túl sok értelmét.

Legfeljebb négy kontrollert lehet hozzácsatlakoztatni Bluetoothon keresztül, de ha már itt tartunk, Hultén csinált saját irányítópadokat is, hogy teljes legyen az illúzió.

Emberünk egyébként az emulátorokra specializálódott. Egyszer már összerakott egy igen komoly Nintendo-tisztelgést, ami szintén egész magasra tette a lécet, de nekünk akkor is a Yesterday Vision a tuti befutó.

Megértjük, ha te is szeretnél egy ilyet a nappalidba, de viszonylag mélyre kell érte nyúlnod a zsebedbe. Hultén műve 2,799 dollárért rendelhető, ami adókkal és szállítási költséggel együtt simán átugorja a nyolcszázezer forintos álomhatárt.

És ezt olvastad már?
Új, panorámás rooftop bár Budapest közepén