Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Stratajet épp a napokban indult Amerikában, és könnyen lehet, hogy hamarosan az egész világon forradalmasítja a repülős utazásokat.

Amikor a brit fegyveres erők (British Armed Forces) tisztje és pilótája, Jonny Nicol elhatározta, hogy a hétköznapi utazók számára is elérhetővé teszi a magángéppel utazás lehetőségét, még nem is álmodott róla, hogy a projekt öt év alatt a finisbe ér. Most, fél évtizeddel később a Stratajet elindult az Egyesült Államokban.

Korábban, ha valaki privátgéppel akart repülni -  és éppenséggel nem állt neki egy a kert végi hangárban -  akkor egy csomót kellett böngészni és telefonálni, hogy egyáltalán találjon egy üres gépet, aztán meg reménykedni, hogy az időzítés és a hely egybeessen az elképzeléseivel.

Johnnyék új applikációjának a szépsége, hogy kereső és foglaló platform egyben, amely képes elvégezni 2,5 millió számítást mindössze 10 másodperc alatt, és többszáz találatot hozni. That's America, emberek!

A rendszer alapja az úgynevezett "empty legs".

Mit jelent ez?

Olyan járatokat, amelyek a tervek szerint utasok nélkül repülnének, rendszerint vissza a saját bázisukra, vagy arra a helyre, ahonnan a következő charter útra indulnak. Az üres járatok viszont egyáltalán nem hatékonyak a légijármű-üzemeltetőknek, hiszen ezeken az utakon zéró bevételük van.

A Stratajet ezt a rést használta ki, és így lett az "empty legs" egy költséghatékony módja annak, hogy valaki béreljen egy magánrepülőt, hiszen a charter cégek általában hajlandóak akár - az alap bérleti díjhoz képest - 75% kedvezménnyel eladni ezeket járatokat.

Azért arra felesleges várni, hogy diszkont áron dobják majd utánunk ezeket az utakat, de azoknak, akik esetleg csoportosan utaznak, simán lehet, hogy az első osztályú jegyeknél jobb ajánlatot kapnak. És ami a legjobb, hogy a sokszor idegőrlő és fárasztó járatoktól is megkíméljük magunkat.

Nő természetesen nem jár automatikusan, minden foglaláshoz.

 

Az ötlet zseniális, reméljük, hozzánk is eljut idővel a szolgáltatás.

Az appot egyébként itt lehet megnézni, letölteni, vagy akár foglalni.

(via Stratajet)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.