Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A humidor eredetileg dohánytermékek, főleg szivarok tárolására szolgáló, fából vagy bőrből készült doboz, ami állandó hőmérsékletet és ideális páratartalmat biztosít, hogy megóvja a dohányt a kiszáradástól.

Mostantól viszont a legjobb teákat is tarthatjuk humidorban, hiszen Asa Eriksson-Ahuja betöltötte ezt az űrt az életünkben ezzel a kifinomult és elegáns dobozzal.

Ericson-Ahuja 2001-ben kezdett el komolyan foglalkozni a doboz kidolgozásával, amikor sokadszorra tapasztalta megszállott teagyűjtő férje csalódottságát amiatt, hogy a teagyűjteménye prémium darabjai hamar elveszítették illatukat és eredeti aromájukat.

Azóta pofozgatja, javítgatja a humidort, hogy bemutathassa a nagyvilágnak. Hát, ez a pillanat is elérkezett.

A kézműves Lotusier Humidor platánfa és króm ötvözete, pedig a rendeltetésszerű humidorok általában cédrusból készülnek. A választást a művész azzal indokolta, hogy a cédrus bár a szivaroknak kellemes illatot ad, a teák igazi illatát elrontaná, így a semlegesebb platán lett a befutó.

A humidor célja, hogy megvédje a teát mindenféle külső behatástól, mint fény, szagok, hő és nedvesség. Minden doboz egyedi kristály tárolókat és beépített hőmérőt tartalmaz.

Az egyedi darabok úgy 2,5 millió forintba kerülnek

...indulhatnak az előrendelések!

(via GearHungry)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.