Ezek voltak a Londoni Divathét legagyamentebb férfiruhái
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Úgynevezett művészet.

Egyes esetekben teljesen egyértelmű (máshol meg csak reménykedünk benne), hogy nem utcára készültek a darabok – és természetesen nem a hagyományos értelemben vett férfikollekciókról van szó, inkább fura értelemben vett haute couture, azaz „magas szabászati” darabokról. De ekként is nehéz értelmezni a most következő válogatást, ami a 2017-es őszi trendek elnagyolt anyag- és fazon-előrejelzéseit bocsájtotta kifutóra.

Bármilyen homofób, gyűlölködő megjegyzést megelőzendő leszögeznénk, hogy nem azért tartjuk rémesnek a most következő ruhákat, mert a heteroszexuális férfi identitást kérdőjelezik meg. Ugyanis ezen cikk szerzőjének is nem egy meleg férfiismerőse, jó barátja van, akiktől eleganciában, stílusban, minőségben és igényességben is példát vehetne nem egy lemustározott trikós, heteroszexuális férfi. Szóval kérnénk, hogy ne az azonos nemű vonzódás ruhamegtestesüléseként aposztrofáljátok ezeket a darabokat - mi legalábbis a legritkább esetben találkoztunk ramenhajú, Marie Antoinette-szoknyás, önmagát vállfának vagy épp szerszámosládának álcázó homoszexuális férfiakkal.

Csak úgy önmagukban is elég kemények ezek a ruhák és ötletünk sincs, milyen trendeket, irányvonalakat jeleznek előre a férfidivat terén. Maga a divatbemutató is úgy aposztrofálta az idei eseményt, hogy szerették volna sokkolni a közönséget. Mit mondjunk, eme célkitűzésüket maradéktalanul teljesítették.

Most pedig lehet azt mondani, hogy ez nagybetűs művészet, ami azért egy alapvetően emberi igényeket kiszolgáló szegmensben (lásd: hordhatóság) elég vékony takarózás; körülbelül olyan, mint egy láb nélküli, lyukas széket formatervezői és képzőművészeti bravúrnak nevezni. De ízlések, vélemények és pofonok persze, a miénk csak egy a nagyon sokból.

Ha nem volt elég (mert nekünk is megvan ez a beteg vonzódásunk ezekhez), akkor itt tudsz még hasonlóan meredek férfikollekciókat megnézni:

(Divattervezők: Vivienne Westwood, Edward Crutchley, Art School és Rotterdean Bazaat (MAN), Craig Green, Astrid Andersen, KTZ, Lou Dalton, Loverboy by Charles Jeffrey, A Cold Wall)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.