Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Shaw évtizedeken keresztül készített tetkókat, igazi hírességek számára is. Az ügyfelei között akadtak rendőrök, bűnözők, iparmágnások, de olyan világsztárok is megfordultak nála, mint például Johnny Depp, Marilyn Manson, Kate Moss vagy éppen Tupac Shakur.

Lássuk tehát, mi az a 4 dolog, amit mindenképpen érdemes szem előtt tartani tetováltatás előtt a mester szerint:

1. Gondolkozz, mielőtt varratnál

Shaw mindenki számára azt javasolja, hogy először is nézzen magába mélyen és figyelje meg a saját belső álmait. Mindenkinek a saját inspirációja jelenti azt a végtelen kincsesbányát, ahonnan a legjobb ötleteket lehet meríteni. Ehhez le kell lassítani egy kicsit és átgondolni, hogy milyen képek és motívumok fejeznék ki legpontosabban a személyiséged. Ha ilyen, belülről fakadó ötletekkel tudsz előállni, azzal örömöt okozhatsz magadnak és a tetoválóművésznek is, akit majd választasz. Ezzel pedig el is érkeztünk a második ponthoz.

2. Találd meg a megfelelő művészt

Shaw szerint a mai világban már hatalmas a választék tehetséges művészekből, ám jól át kell gondolni, hogy ki lenne a legalkalmasabb számunkra. Vannak olyanok, akik mindenféle stílusban tudnak alkotni, ám mások specializálódnak bizonyos típusokra. A legjobb, ha először is megnézed a különböző tetoválók korábbi munkáit a neten, hogy ez alapján ki tudd választani azt, akinek a stílusa leginkább tetszik neked. Nyilván, ha valami törzsi tetkót szeretnél, nem akarsz majd olyan művésszel varratni, akinek az Instagram-oldala realisztikus nagymama-portrékkal van csak tele, és ez persze oda-vissza működik.

3. Ne vidd magaddal a haverokat

Miután megtaláltad a megfelelő embert, keresd fel személyesen egy előzetes megbeszélés céljából. Ha az első pontot betartottad, akkor ilyenkor már el tudod majd neki mondani, hogy mire is gondoltál és fel tudod mérni személyesen, hogy megfelelő művészt választottál-e. Shaw szerint baromi fontos, hogy egyedül menj a találkozóra, hiszen egy ilyen helyzetben csak a te véleményed számít, és mindenki más csak eltereli majd a gondolataid. Még a barátnődet sem érdemes elvinni ide magaddal, hiszen ő is csak egy zavaró és felesleges elem lenne a szalonban.

4. Ne akard olcsón megúszni

Shaw a pályafutása alatt rengeteg olcsójánossal is találkozott, és bár szerinte ma már annyian csinálják, hogy a nagy verseny lenyomta az árakat, mégsem érdemes ezen spórolni. A tetoválóművész szerint "egy jó tetoválás nem olcsó, egy olcsó tetoválás pedig nem jó". Ez így volt 30 évvel ezelőtt is, és így van most is. Ha elismert művésztől minőségi munkára vágysz, azt bizony meg kell fizetni. Ha másképp teszel, életed végéig viselhetsz majd magadon egy fércművet, ami mindig arra emlékeztet majd, hogy azt kapod, amit megfizetsz.

(Instagram)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.