Freaktography Dave egész sorozatot szentelt olyan épületeknek, melyekben egykoron mindennapos volt a fényűzés, ma viszont már csak a szebb napok emléke lengi körül az üres szobákat.

A srác a teljes nevét nem vállalja, és azt sem árulja el a nagyközönségnek, pontosan hol bukkant azokra az épületekre, melyeket a sorozatában alaposan dokumentál. Azt mondja, azért a titkolózás, hogy a megörökített villákat ne rohamozzák meg fosztogatók és katasztrófaturisták tömegei.

Dave 2016-ban fogott bele a fura, de rendkívül látványos hobbiba, és szűk három év alatt több mint egy tucat lokációt derített fel, köztük egy olyan házat is, melyet korábban egy maffiacsalád használt, és melyben egy titkos szoba töltött be, ki tudja, milyen rejtélyes és sötét funkciót.

Emberünk a kanadai Ontarióból származik, és saját bevallása szerint ámulatba ejtik ezeknek a hátrahagyott épületeknek a méretei. Igaz, az általa felkeresett ingatlanok már rég üresek, mégiscsak bepillantást engednek abba, hogyan is éli/élte mindennapjait a felső tízezer.

Sokszor fut bele egyébként olyan belsőépítészeti megoldásokba, amelyek a józan ész számára teljesen szükségtelen fényűzést jelképezik. Az egyik villában például a gyerekszobához kapcsolt mosdóban bidé és jacuzzi is volt kialakítva.

Dave-et az Instagramon itt találod, saját oldalán pedig megismerheted a képek mögötti sztorikat is.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon