Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Habár sokak szerint az okosórák és a különböző aktivitáskövetők már nem örvendenek akkora népszerűségnek, mint ahogyan a gyártók azt elvárnák, a Garmin mégis igyekszik bizonyítani, hogy az aktív életet élő kalandorok csuklójára megéri sokoldalú és funkcionális okosságot gyártani.

Mindennek tükrében egyszerre három GPS multisport karórát is bemutattak, amelyek mindegyike rendkívül hosszú akkumulátor-élettartammal, folyamatos aktivitásméréssel, pulzusszámlálóval és egy sor különböző sportág közbeni követési funkcióval igyekszik kiszolgálni a viselőjét. Célkeresztjében a futók, túrázók, bringázók és az úszók, ám természetesen bármilyen sportág űzése közben hasznos társad lehet.

A beépített GPS-nek, iránytűknek, giroszkópnak és magasságmérőnek köszönhetően tényleg minden fontosabb adatot rögzíteni tud, amire csak szükséged lehet. A felszereltséget illetően tehát egyáltalán nem spórolt a gyártó, és ezt jó látni. Persze a Garmin már évek óta következetesen fejleszt, hogy egyre többet és többet tudjon nyújtani aktív célközönségének.

Mivel az úszókat is ki szeretnék szolgálni, a Fenix 5 sorozat tagjai mind vízállóak 100 méterig. Ami pedig az akksi élettartamát illeti, ha ki van kapcsolva a GPS, akkor a Fenix 5 akár 2 hétig is kibírja, ami kimondottan szép teljesítmény! Persze, ha folyamatosan be van kapcsolva a nyomkövetés, akkor az 24 óra alatt képes leszívni.

A Fenix 5S a három közül a legkisebb (42 mm), leginkább a női csuklókra tervezett darab, amelynek az üzemideje is rövidebb. A Fenix 5 már eggyel nagyobb (47 mm) és ennek megfelelően férfiasabb is a dizájnja. Apropó dizájn, a karórák nagymértékben testreszabhatóak, hiszen fém-, bőr-, és szilikonszíjak közül is válogathatunk hozzá. Végül pedig a Fenix 5X a legnagyobb (51 mm) és a legdrágább a hármasfogat tagjai közül. Zafírüveggel érkezik és műanyag vagy fém csuklópánttal is használható.

Az órák elvileg néhány hét múlva lesznek elérhetőek, az áruk pedig 600 dollárnál kezdődik. Bővebb információt ezen az oldalon találsz róluk.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.