Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ahol olyan szigorú vallási szabályok vannak érvényben mint Iránban, ott bizony érthető, hogy előbb-utóbb elkezdik feszegetni a határokat. A leggazdagabb teheráni vállalkozók csemetéi előszeretettel mutatják meg a nagyvilágnak, hogy arrafelé is ismerik a magas élet fogalmát.

A The Rich Kids of Tehran nevű Instagram-fiók képeit nézegetve bizony elég könnyedén besárgulhat az ember az irigységtől - már ha valakinek bejön a végtelen gazdagság és a fényűzés. Ezek az iráni fiatalok nem aprózzák el a dolgot, olyan medencék mellett, olyan helyeken pózolnak, ahová tényleg csak a legvagyonosabbak jutnak el.

A képeiket fel is kapta a világsajtó, hiszen mégiscsak egy új oldalát villantják meg a szigorú szabályokkal korlátozott országnak, ahol elvileg a nőknek a hajukat is takarniuk kellene, visszafogottan kéne öltözködniük és alkoholt sem fogyaszthatnának. Úgy tűnik azonban, hogy nyaralás vagy a téli kiruccanás közben igencsak el tudják engedni magukat.

Aztán tavaly az is felmerült, hogy az egész oldal csak kamu lehet, a képek pedig egészen más forrásból származhatnak. A fiók üzemeltetői viszont azt mondták, hogy csak igyekeznek megóvni a képeken szereplők identitását és persze azt is hozzátették, hogy a fotók mindegyike az ország határain kívül készült el.

Állításuk szerint a nyugati média totálisan hamis képet fest Iránról, ők pedig szeretnék megmutatni, hogy bizony errefelé is ismerik a magas élet fogalmát és nem tevékkel járnak, hanem inkább Ferrarikkal gurulnak.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.