Mert a férfiaknak kötelezően hosszúnadrág, zárt cipő, de a nőknél mehet a miniszoknya-tűsarkú...?

Harminc fok volt az angliai Buckinghamshire megyében és a 20 éves Joey Barge úgy gondolta, megkockáztat egy rövidebb nadrágot a munkahelyén a kánikulában. Barge-ot ugyanis már jó ideje – teljesen jogosan – frusztrálta, hogy ha a nők bemehetnek miniszoknyában, nyitott szandálban és mélyen dekoltált ujjatlanokban, akkor a férfiaknak miért kötelező hosszúnadrágban, ingben és zárt cipőkben aszalódniuk?

Úgyhogy be is ment, de a főnöke hazazavarta, mert nem volt „megfelelő” az öltözéke a munkavégzéshez. Hozzátennénk: call centeres a srác, szóval rengeteg fontos üzleti tárgyaláson kell elegánsan reprezentálnia megjelenésével a céget. NEM. Szóval Joey hazament, és behúzta az igazságtalan dress code elleni lázadás iskolapéldáját és női ruhában ment vissza dolgozni.

Amúgy részgyőzelmet aratott a húzása, mert a cége pár nappal később közleményben értesítette a férfidolgozókat, hogy az extrém melegre való tekintettel smart shortban is jöhetnek dolgozni, feltéve, ha az nem vibráló színű – azaz fekete, tengerészkék és bézs színű shortok engedélyezettek. Ami végül is relatív félsiker.

De nem csak ő, hanem a francia buszsofőrök épp három napja lázadásba kezdtek: szoknyában mentek be dolgozni.

Mi még mindig nem értjük, hogy a nagy genderfelszabadulás éveiben hogyan lehet még itthon is ennyi munkahelyen ez a bekövesedett, szocializmusból itt maradt szabály, hogy a férfiak csak ebben a nyáron teljesen elviselhetetlen hosszúnadrág-zártcipő-ing kombinációban mehetnek dolgozni. Míg a nők gyakorlatilag bármit felvehetnek, amit szeretnének – és ez gyakorlatilag a radikális feministák által oly sokszor leszólt szexista társadalom ruházati alappillére.

Szerintünk egy elegáns rövidnadrág (mert van olyan), hozzá igényes, ápolt megjelenés teljesen rendben van minden irodában a férfiakon.

Továbbmennénk: ha nem kell olajmágnásokkal napi kétszer tárgyalniuk, hanem mondjuk buszt vezetnek vagy hívásokat irányítanak át, esetleg egész nap a kis boksz office-ukban ülnek a gép előtt, akkor mi az istenért ne vehetnének rövidnadrágot? Főleg, hogy nagyon frusztráló és kényelmetlen is a hőségben ez a viselet – ez pedig a koncentrációs képességekre, így a hatékonyságra is erősen rányomja a bélyegét.

Mi nagyon örülnénk, ha ez az elképesztően avítt, idejétmúlt, poros és nagyon nem 2017-be illő szabály végre leáldozna. Ti mit gondoltok?

Hordhassanak rövidnadrágot a férfiak munkahelyen?

(Via: Independent)

És ezt olvastad már?
Budapest a legolcsóbb városok egyike a digitális nomádok számára
.