Ha már alapból adsz a stílusodra, ezek az apró trükkök felteszik a külsődre a koronát.

Ha magadra valamit adó, igényes férfi vagy (és miért is ne lennél, hiszen minket olvasol), akkor már csak az utolsó, vagány simításokra van szükséged, hogy tökéletes legyen a megjelenésed. Ezzel a hét tippel garantáltan menni is fog.

1: Ingvásárlásnál mindig ülj le

Nagyon szépen tud feszíteni rajtad egy ing, ha állsz – azonban mikor leülsz, könnyen lehet, hogy pattanásig feszülő gombos töltött hurka látszatát kelted. Ezt elkerülendő mindig ülj is le ingpróbálásnál, ne csak állva nézd meg magad, hogy a tökéletes inget vedd meg végül.

2: Felhajtott ing, nem rövidujjú

Nyáron ott motoszkál minden izzadós napon a hajlandóság, hogy lecseréld a hosszú ujjú inget rövidre – de ha ránk hallgatsz, ne tedd. Nagyon megúszós, nem esztétikus és nem elegáns a legtöbb darab. Javaslat: hajts pár szexit az ingeden, egészen könyök alattig vagy könyökig, sokkal férfiasabb lesz a megjelenésed.

3: Hajfixáló helyett hidratáló

Nem kell Nick Carteresen egész nap csíkokba meredten állnia a hajtincseidnek, a kilencvenes éveket már egy ideje magunk mögött hagytuk. A lazább, úgymond franciás most-keltem-fel-az-ágyból kócos hajhoz tökéletes, ha hajfixáló helyett vizes hidratálót használsz. Egyrészt sokkal természetesebb hatást érsz el vele, másrészt a nyáron könnyen szárazzá váló haj is hidratáltabb lesz tőle.

4: Cseréld le nyáron legalább egyszer a ruhád

Mármint naponta, nem havonta. Ha egész nap például irodában dolgozol, hasznos, ha lecseréled estére az egész szettedet (boxerestül) vagy legalább a nagy részét. Nem csak azért, mert valószínűleg az illatod sem egy rózsakert aromája, hanem mert a gyakori cseréléssel és rövidebb hordási idővel nem használódnak rajtad annyira a ruhák – így kevesebbszer kell nagybevásárlást tartanod cuccügyben.

5: Kasmír ruhát száríts salátaszárítóban

Igen, borzasztó furán hangzik, de elvileg működik. Az olyan anyagokat, mint a kasmír vagy egyes szőrmeáruk nem véletlenül hívják kényes anyagoknak: szárítóprogramos mosógépi mosással visszafordíthatatlan károkat tudsz okozni az anyagban (azaz: dobhatod is a szemétbe). Ehelyett inkább áztasd be az ilyen kényes darabokat vízbe, ne tedd semmi esetre sem gépbe, a szárítást pedig végezd el egy salátaszárító géppel, ami finoman kisajtolja belőle a túl sok vizet (mert az sem jó, ha gyűröd, hogy kimenjen a víz belőle, vagy épp csuromvizesen fellógatod, hogy aztán két méteresre nyúljon).

6: Nem mindegy a zokni

A zokniválasztásodat tedd attól függővé, milyen szettben vagy éppen. Öltönynél a nadrág színéhez válassz zoknit: vagy eggyel sötétebb, vagy eggyel világosabb, monokróm darabot (pl. szürke öltönyhöz fekete vagy fehér zokni áll jól) ha viszont van rajtad egy domináns nyakkendő vagy öltönyzsebkendő, annak a színéből/színeiből is választhatsz egyet zokniként (pl.: piros-kék-fehér csíkos nyakkendőhöz piros vagy kék zokni is nagyon jól mutat). Zárt, elegáns cipőknél és hosszú nadrágnál a bokazokni legyen a legrövidebb, amit választasz, de általában a boka fölöttig érők sokkal jobban mutatnak. Felhajtott nadrágnál (pl.: chino) és lazább lépőnél (pl.: espadrilles) viszont bokazokni vagy titokzokni kötelezően.

7: A tökéletes ing a zuhanyzóban születik

Végül egy egyszerű és praktikus tanács inghordóknak: zuhanyzás után a gőzös-nedves helyiségben akaszd fel a tiszta ingedet! És hagyd ott, amíg készülődsz munkába/randira stb. A nedvesség és a pára csodás esést ad az anyagnak és a kisebb ráncokat is kirúgja magából – neked pedig konkrétan semmi tennivalód nincs vele, csak várni kb. 15 percet.

Hajrá!

És ezt olvastad már?
Így lett a rapperek kedvenc órája egy karambolos Cartier