Ha valami igazán grandiózusat szeretnél mondjuk az ezermester nagyfaternek karácsonyi ajándékra, akkor a Wenger 16999 Swiss Army Knife Giant névre hallgató termék talán megteszi.

A 87 eszközzel felvértezett minekenvezzelek késmasina 9 ezer dollárba kerül, a világ legkisebb szerszámosládájának is nevezhető svájci katonai bicska összesen 141 feladat elvégzésére alkalmas, ezzel pedig a Guinness-rekordok Könyvébe is bekerült.

Octorobot P115 generális 2120-ból, az öntudatra ébredt égi gépszörnyek tanácsának vezetője

A svájcibicskát gyártó Wenger – amelyet 2013-ban felvásárolt a Victorinox – mérnökei több mint 100 év szaktudását préselték bele a főként gyűjtőknek szánt termékbe, amelyen többek között van sörnyitó, hét penge, három fogó, húsz különböző csavarhúzó, elemlámpa, lézerpointer, fűrész, iránytű, körömvágó, órahátlap-nyitó, bicikliláncszem-cserélő, szivarvágó, lyuktágító, reszelő, csipesz, almacsutkázó és golfcipőstopli-csavaró is – de ez ugye még mindig csak a jéghegy csúcsa. A 22,86 centi hosszú, 1,345 kilós bicskára egyébként a gyártó életre szóló garanciát vállal.

És igen, a szerkezet első ránézésre úgy fest, mint valami égi gépszörny, amelyet visszahajítottak a múltba egy nyitva felejtett időkapun át, a tekintélyt parancsoló megjelenése és eladási ára pedig ihletett állapotba hozott néhány kommentelőt, aki elárulta, milyen élményeket szerzett a nem mindennapi termék társaságában.

Mint arra számíthattál, ez a svájci bicska egy öntudatra ébredt időgép, egy hormonoktól izzadó ezermester, a gépek Chuck Norrisa, aki mindent megszerel, és megjavít, megrendeli saját magát, kurvázik és sört vedel, sőt, kitúr téged az ágyból, és jó eséllyel a szüzességét is hamarabb veszítette el, mint azok, akik összerakták őt. Lássuk a legfrappánsabb termékértékeléseket:

 • A 18. születésnapomra kaptam ezt a bicskát. Bárcsak tudtam volna, hogy amint megérintem, izmokat növesztek és haditengerésszé válok. Anyám elájult, apám pedig röhögött egy jót, majd hozott nekem egy sört. Lánynak születtem. Két csillagot azonban le kell vonjak az értékelésből, mert a melleim igazán pazarul néztek ki.
 • A 8 éves fiam kerékpárjának a beállítására használtam a kulcsait. Azonnal egy Harley Davidson V-Rod Muscle lett a bicajból. A fiam lehúzott egy üveg Jim Beamet, rátaposott a pedálra, majd eltűnt a naplementében. Sosem voltam még ilyen büszke.

Nem kérdés: ő a kiválasztott

 • Én meg sem rendeltem ezt a kést. Valahogy megrendelte saját magát... Most egy kicsit össze vagyok zavarodva.
 • Nagyon csalódott vagyok a fluxuskondenzátor miatt, jelenleg 1955-ben tartózkodom.
 • Megpróbáltam vele lereszelni a körmömet, de közben véletlenül megjavítottam egy apró motort, ami a közelben volt.
 • Nagyszerű termék. Úgy találtam, hogy a Nagy Hadronütköztető nagyon hasznos tud lenni a hosszú túrákon.
 • Amint megtudtam, hogy a férjem mennyit költött rá, elhagytam őt. A bicska képviselte őt a házassági per során. Most havonta 10 ezer dollárt kell fizetnem feleségtartási díjként.

Sem asszonyaink, sem elromlott gőzkompressziós hűtőgépeink nincsenek előtte biztonságban

 • Légy óvatos! Megvettem a bicskát, majd amint kicsomagoltam, a barátnőm azonnal 9 hónapos terhes lett, és megszült egy felnőtt, szakállas férfit, aki Chucknak nevezte magát. De egy csillagot adok a terméknek, mert az almacsutkázója fenomenális.
 • A nadrágzsebemben felejtettem a bicskát, majd amikor a feleségem kimosta azt, teljesen lebontotta a mosógépet.
 • Azt kérdezte tőlem, tudom-e, hol van Sarah Connor, és amikor azt mondtam, hogy nem, dühében leszedte a bejárati ajtót. Szerencsésnek érzem magam, hogy még életben vagyok.
 • Véletlenül ott hagytam a Chevy 67-esem kesztyűtartójában. Csodával határos módon a bicska teljesen felújította a járgányt, elvezette a sarki boltig, majd később visszatért két kurvával és egy láda hideg sörrel.

Nos, ha lenne hirtelen 9 ezer dollárod, már tudod, hogy mire költenéd? Na ugye.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon