Lenyűgöző nézni, hogyan készül a legendás japán szakácskés, a Nakiri
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Nakiri egy tradicionális japán szakácskés, amelyet főként zöldségaprításra használnak. A kés markolata fából készül, pengéje pedig rozsdamentes acélból, emellett mindkét oldalon élezve van. Ja és amint az ember ránéz, majd a kezébe fogja, valami különös érzés kerítheti hatalmába. Mintha ezeknek a vágóeszközöknek saját lelkük lenne.

Egy kis szakértelemmel – na jó, nem kevéssel –, valamint a megfelelő felszereléssel pedig akár mi magunk is elkészíthetjük. Valahogy így:

Természetesen, ha eredeti Nakiri késre vágyunk, akkor jobb lesz előkészítenünk a pénztárcánkat, ugyanis egy-egy díszesebb, minőségibb darabért kisebb vagyont kell kipengetnünk.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.