Itt a Forbes 2017-es listája a világ leggazdagabbjairól
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Forbes idén is kihozta a listát a világ legkitömöttebb milliárdosairól – a szó legszorosabb értelmében, hiszen a listára csak akkor kerülhet fel valaki, ha a vagyona eléri legalább az 1 milliárd dollárt.

A listát nem túl meglepő módon idén is Bill Gates vezeti 86 milliárd dolláros vagyonával, ahogy tette ezt az elmúlt 23 évben 18 alkalommal.

A második helyet Warren Buffet befektető szerezte meg, a becsült vagyona 75 milliárd dollár.

A harmadik pedig Jeff Bezos, az Amazon alapítója lett 72,8 milliárddal.

Az Amazon egyik legnagyobb kihívójának, az Alibabának alapítója, a kínai Jack Ma ezzel szemben csak a 23. a listán a maga 28,3 milliárd dolláros vagyonával.

A top 10-be bekerült még legvagyonosabb európaiként Amancio Ortega, a Zara és az Inditex Group tulajdonosa, a Facebook-vezér Mark Zuckerberg, a Koch testvérek, Larry Ellison, Carlos Slim Helu és Michael Bloomberg, New York korábbi polgármestere is.

A lista egyetlen magyar vonatkozású milliárdosa – miután Csányi Sándor lecsúszott az idei listáról – Soros György, aki a 29. leggazdagabb ember a világon 25,2 milliárd dolláros vagyonával.

Hozzájuk képest a világ jelenleg egyik legnagyobb hatalmával rendelkező milliárdosának vagyona aprópénz: Donald Trump amerikai elnök 3,5 milliárddal csak a lista 544. helyén áll.

A milliárdosok száma 2017-ben 2016-hoz képest 13 százalékkal emelkedett: tavaly még csak 1810-en, idén már 2043-an szerepelnek a listán.

Ez új rekord, de nem csak a dollármilliárdosok számát, hanem vagyonukat illetően is: a több mint kétezer milliárdosnak összesen 7,67 ezer milliárd dollárja van, 18 százalékkal több, mint tavaly.

Idén 76 új dollármilliárdost avattak, a legtöbb új belépő kínai közülük.

Ha te is a csúcsra törnél, nézd meg, mik a csőgazdagok szokásai:

 (via Forbes)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.