James Bond órájaként vált legendává ez a Rolex
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A legelső James Bond-filmekben Sean Connery éppen ilyen Submarinert viselt, és a 007-es népszerűsége nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Rolex klasszikusa ikonná váljon. Most szép összegért adták el az egyik példányát.

Ian Fleming eredetileg nem határozta meg egyik regényében sem, hogy a 007-es ügynök pontosan milyen Rolexet hordott, de mivel a legelső James Bond-filmben, az 1962-ben bemutatott Dr. No-ban Sean Connery egy 6538-as Submarinert viselt a csuklóján, attól kezdve ezt a modellt tartják az első és igazi James Bond-órának.

Sean Connery ezt követően az Oroszországból szeretettel (1963), a Goldfinger (1964) és a Tűzgolyó (1965) jeleneteiben is ezt az órát hordta, és maga is a Rolex nagy rajongója lett. James Bond később is gyakran viselt Rolexet, egészen 1995-ig, amikor az Omega lett a 007-es ügynök hivatalos órája.

Sean Connery bőrszíjon hordta a 38 milliméteres, rozsdamentes acélból készült órát, ami a gyűjtők körében az egyik legkeresettebb a Rolex Submariner klasszikus változatai között. Csak 1955-től 1959-ig gyártották, és

a Phillips aukcióján, ami 170 millió forintnak felel meg. Nagy előrelépés ahhoz képest, hogy 2011-ben még 92 ezer dollárt fizettek egy másik példányért a Christie’s árverésén. Persze azóta eltelt egy kis idő, és az ár az adott modell ritkaságától és az állapotától is függ.

Nem egy nagy aukciósház, hanem egy használt órákkal foglalkozó cég, a Bob’s Watches kínálta eladásra, és bár az idő nyomot hagyott rajta, 180 ezer dollárt adtak érte, ami több mint 54 millió forintnak felel meg.

James Bond órái nemcsak elegánsak, hanem különféle trükköket is tudnak: Roger Moore a Submarinert fűrészként használta, Pierce Brosnan pedig horgot lőtt ki az Omega Seamasterből.

Bond a filmekben hordta búvárruhához és zakóhoz is, és mindegyikkel nagyon stílusos volt.

(Képek: Getty Images, Bob's Watches)

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.