Akár tavaszi fáradtság, akár csak egy pár húzós éjszaka az, ami miatt nem érzed magad a topon, ne csüggedj, van megoldás! Ráadásul nem kell hónapokig sanyargatnod magad, hogy formába lendülj.

Ha teljesen megzuhant a közérzeted, és már unod az állandó zsibbadtságot, ideje beiktatni egy egynapos kúrát. Csodát persze nem érdemes várni, de ha úgy érzed, hogy egy fullos életmódváltásra még nem állsz készen, egy kis odafigyelés is sokat számíthat.

Minden egy első nappal kezdődik. Ez lehet az új, egészséges életed kezdete.
Mert jobban fogod érezni magadat, már csak attól is, hogy tettél magadért valamit. Semmi drasztikusat nem kell tenned, így nincs is mitől tartani.

Minden az alvással kezdődik

Ha az utóbbi időben sok volt a munka és/vagy a buli, nem csoda, ha kialvatlan vagy. Engedd el egy pillanatra a gyorskaját és a sört, inkább feküdj le időben, és kapcsold ki az ébresztőórát.

Indíts egy nagy pohár vízzel

A megfelelő hidratálás egész nap fontos, de a felkelés után megivott pohár víz egyszerűen csodát tesz. Felébreszti a szervezetedet, és utána a kávé is jobban fog esni. Ráadásul a reggelit is könnyebben dolgozza majd fel a szervezeted, így energikusabban indulhat a nap.

Mindig mozogj egy kicsit!

Ha egész nap a monitor mögött görnyedsz, nem csoda, hogy lezsibbadsz. Ügyelj arra, hogy munka közben óránként 5 percet mozogj. Egy kis sáta vagy nyújtózkodás segít a fáradtságérzet csökkentésében, felpörgeti a vérnyomást és az anyagcserét.

Fokozd az anyagcserét

Detox napon a legegyszerűbb, ha a folyadékbevitellel párhuzamosan az anyagcserét is fokozod. Ne aggódj, nincs szó hashajtó teákról vagy hasonló nonszenszekről. Elég, ha dobsz a vizedbe egy pár hasznos extrát: citromot, gyömbért, borsmentát, kókuszt, vagy bátrabbak a cayenne borsot is kipróbálhatják.

No alkohol, no party

Ezt az egy napot bírd ki alkohol és elhajlás nélkül. Az alkhol dehidratál, ráadásul ha belehúzol az éjszakába, reggelre ugyanott leszel, ahonnan indultál: fáradt és letört.

Egyél okosan, de ne koplalj!

Véletlenül sem akarunk léböjtre kényszeríteni, pláne, hogy tudjuk, nincs sok értelme az önsanyargatásnak. Elég, ha a detox napon odafigyelsz arra, hogy jó minőségű ételeket válassz. Hagyd ki az oljban sült dolgokat és a gyorskaját, helyette menj rá a zöldségekre és a fehérjére.

És ezt olvastad már?
Napsütéssel hajózgatni a tengeren: Greenline 40 napelemes-akkumulátoros elektromos jacht