Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A 200 East 21st Street az Alfa Development ingatlanfejlesztő cég legújabb büszkesége, ami a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is megfelel.

A New York-i társasházat egy halom fenntartható funkcióval szerelték fel a környezettudatosság jegyében. A társalgóban található például egy függőleges zöld fal, míg a tetején egy parkosított zöld tető.

Az épület meleg vizének 60 százalékát képes biztosítani a napenergiával működtetett vízgyűjtő rendszer, míg az elektromos áramot szélenergia segítségével generálják. Ha mindez nem volna elég, az épület belső tereinek anyaghasználatára is a környezettudatosság a jellemző, ráadásul mindenütt víztakarékos csaptelepeket és egyéb eszközöket szereltek be.

A hatalmas közösségi termen és a portaszolgálaton kívül egy wellness-központ is található az épületben konditeremmel, szaunával, masszázsszobával, de persze szórakoztatóegységet is találni billiárdasztalokkal és tetőtéri társalgóval. A lakások árai 1.5 millió dollárnál (380 millió forint) kezdődnek.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.