Kis híján 1 millió euróba kerül a "világ legsvájcibb karórája", ami sajtból készült
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A H. Moser svájci óragyártó vállalat néhány nappal ezelőtt mutatta be legújabb órakülönlegességét, ami egész hihetetlen módon igazi sajtból készült.

Igen, tényleg jól olvastad. Az óra tokja valódi svájci sajtból készült. Ezzel akarnak tiltakozni az ellen az új törvény ellen, miszerint a felhasznált anyagoknak 60%-át kell Svájcból beszerezni ahhoz, hogy egy gyártó ráírhassa az időmérőjére, hogy "Swiss Made". Szerintük ugyanis ez túlságosan megengedő és elnéző.

És mi mással protestálhatnának, ha nem egy ízig-vérig svájci gyártmányú karórával? A H. Moser 2017-től csak azért sem fogja ráírni az óráira, hogy Swiss Made (pedig ők az alkatrészeik 95%-át tényleg helyben szerzik be) és ebből kifolyólag maradandót akartak alkotni.

Az óra tokjaként szolgáló sajt pasztőrözött, tehát legalább nem büdös. A szíja tehénbőrből készült, a számlapjának színét pedig természetesen a svájci zászló ihlette. Ha mindez nem volna elég akkor az ára is kimondottan svájcira lett szabva, hiszen 1 081 291 frankba kerül, ami az 1291. augusztus 1-én aláírt szövetségi levélre utal, ami tulajdonképpen a mai Svájc alapítódokumentuma.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.