Az aprócska, épp ezért vadregényes La Palma szigeten áll egy 152 éves világítótorony, a Faro Cumplida, ami három évig tartó felújítás és csinosítgatás után végre luxushotelként született újjá.

A matuzsálem korú torony egyébként továbbra is betölti tengerészeti funkcióját, de emellett összesen négy luxusszobát is kínál azoknak, akik egy igazán különleges helyen szeretnének eltölteni pár napot.

Bár a vendégek itt a világ végén érezhetik magukat, a szálloda a szobák mellett egy drámai úszómedencével, tetőterasszal és egy gyönyörű kerttel teszi kellemessé az itt tartózkodást.

Az elképesztő kilátásért összesen 158 lépcsőt kell megmászni a 36 méteres torony tetejéig, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Atlanti-óceánra.

A torony egyébként a második világháborúban egy alkalommal 97 tengerész életét mentette meg. 1942. október 28-án egy német tengeralattjáró La Palmához közel elsüllyesztett egy brit hadihajót, melynek matrózai három napnyi hánykolódás után pillantották meg a Faro Cumplida fényeit. A szigetre evickéltek, a helyiek pedig elbújtatták őket.

A sziget maga egyébként igen kedvelt az aktív pihenést kedvelők körében, hiszen összesen 1000 kilométernyi jelölt túraútvonallal rendelkezik.

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon