Luxusszálloda lett a Kanári-szigetek egyik 152 éves világítótornyából
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az aprócska, épp ezért vadregényes La Palma szigeten áll egy 152 éves világítótorony, a Faro Cumplida, ami három évig tartó felújítás és csinosítgatás után végre luxushotelként született újjá.

A matuzsálem korú torony egyébként továbbra is betölti tengerészeti funkcióját, de emellett összesen négy luxusszobát is kínál azoknak, akik egy igazán különleges helyen szeretnének eltölteni pár napot.

Bár a vendégek itt a világ végén érezhetik magukat, a szálloda a szobák mellett egy drámai úszómedencével, tetőterasszal és egy gyönyörű kerttel teszi kellemessé az itt tartózkodást.

Az elképesztő kilátásért összesen 158 lépcsőt kell megmászni a 36 méteres torony tetejéig, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Atlanti-óceánra.

A torony egyébként a második világháborúban egy alkalommal 97 tengerész életét mentette meg. 1942. október 28-án egy német tengeralattjáró La Palmához közel elsüllyesztett egy brit hadihajót, melynek matrózai három napnyi hánykolódás után pillantották meg a Faro Cumplida fényeit. A szigetre evickéltek, a helyiek pedig elbújtatták őket.

A sziget maga egyébként igen kedvelt az aktív pihenést kedvelők körében, hiszen összesen 1000 kilométernyi jelölt túraútvonallal rendelkezik.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.