Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Amikor már azt gondoltuk, hogy luxusjachtból mindent láttunk, akkor jön Luca Vellabona, aki olyan tökéletes érzékkel nyúlt hozzá a témához, hogy azt öröm nézni.

Az olasz tervező legújabb hajója, az LV 82 Pentagramma ugyan egyelőre csak a tervezőasztalon létezik, de az már így is látszik, hogy nem egy átlagos úszó szálloda lesz. Természetesen a Pentagrammából sem hiányozhatnak az olyan, ebben a kategóriában alapfelszereltségnek számító dolgok, mint a medence, az edzőterem vagy a szauna, de Vellabona hajóját egyáltalán nem ezek teszik különlegessé.

A hajó elsődleges tervezési filozófiája az asszimmetria volt, ami a tatnál mutatkozik meg a legnyilvánvalóbban, de tetten érhető az egymáshoz képest izgalmasan eltolt fedélzetekben, vagy a félig fedett középső teraszon is. Vellabona a 82 méter hosszú hajó tömegével is érdekesen játszott: a hajó felső, üvegből készült része mintha csak lebegne a hajótest felett, a bronzcsíkokkal pedig sikerült még inkább strukturálni a hajó megjelenését.

A Pentagrammán négy vendégszoba van, ami azt jelenti, hogy valószínűleg ritkán áll meg rajta az élet, így Vellabonától kifejezetten figyelmes gesztus, hogy tervezett egy különálló teraszt is, ahova a hajó tulajdonosa elvonulhat, ha szeretne kényelmesen megreggelizni a reggeli napfényben, vagy pusztán egy kis magányra vágyik.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.